VS Cycling: Een mekka voor fietsfanaten

Zijn eigen racefiets staat al een poosje stof te verzamelen. Toch hoopt wielerliefhebber Sander van Scheijndel snel weer eens wat kilometers weg te trappen. “De afgelopen jaren stonden volledig in het teken van de op- en uitbouw van VS Cycling. Nu alles lekker loopt, wil ik heel graag zelf weer op de fiets stappen. Want ja, mijn liefde voor de wielersport blijft onverminderd groot.” 

Terwijl de medewerkers van VS Cycling hun boterham wegkauwen, vliegen de meningen over de laatste ontwikkelingen in de wielerwereld over tafel. Het standaard gespreksonderwerp tijdens de lunch? “Nou”, lacht Sander, “daar komt het vaak wel op neer. We zijn hier gewoon allemaal gek van deze sport. Ik vind het zelf ook heerlijk om ’s avonds nog even op Instagram langs de nieuwste trends te scrollen en om op zondag op tv een mooie koers te volgen.”

Neusje van de zalm

Voor wielerfanaten is de winkel van VS Cycling in ’s-Gravenzande een waar paradijs. Je vindt er het absolute neusje van de zalm, met racefietsen en mountainbikes van fraaie merken als Specialized, Cannondale, BMC, Bianchi en Isaac. Zo staat er een prachtige Cannondale te lonken, die in een oplage van slechts 200 exemplaren is gemaakt. “Wij zijn een specialist in sportfietsen en richten ons daarbij op het hogere segment”, legt Sander uit. “Naast fietsen leveren wij ook fietskleding, indoortrainers, voeding, accessoires en onderdelen en zijn we gespecialiseerd in bikefitting voor de juiste positie.”

Liefde en vakmanschap

Sander heeft met VS Cycling inmiddels een regionale functie en zijn klantenbestand beperkt zich allang niet meer tot het Westland. Omdat hij zijn klanten graag een breed assortiment wil laten zien, verruilde hij in 2021 de winkel aan het Dingemans van de Kasteeleplein voor een pand aan de Sand-Ambachtstraat. “Een landingsplek voor de fietser die net even wat meer wil”, omschrijft hij zijn bedrijf. “En dat heeft niet alleen te maken met de topmodellen die wij kunnen leveren, maar ook met onze service. Wij leggen je als klant in de watten en bij ons sta je niet binnen een kwartier weer buiten. We nemen de tijd om bij een bak koffie goed te bespreken wat voor fietser je bent. Hoe vaak fiets je, waar doe je dat, hoe lang zijn de ritten die je maakt, ben je een ervaren fietser, heb je lichamelijke klachten of blessures waar we rekening mee moeten houden? 

Ik wil mijn klanten echt optimaal adviseren.” Ook na aankoop kunnen klanten rekenen op high class service. In de werkplaats worden de fietsen met veel liefde en vakmanschap onderhouden door kundige monteurs. “En die werkplaats is van Formule 1-kwaliteit”, omschrijft Sander. “Strak, opgeruimd en schoon.”

Team Westland

Fietsen en goede doelen vormen al jarenlange een prima combinatie. Voor Sander is het dan ook vanzelfsprekend dat hij met zijn bedrijf Team Westland ondersteunt. “Eerst als vrijwilliger, toen als deelnemer en nu weer als vrijwilliger. Verder sponsoren we elke Westlandse wielerronde en wielervereniging Westland Wil Vooruit. We organiseren regelmatig evenementen, zoals clinics en fietstochten, en dan zetten we altijd een donatiebus neer of we vragen een bijdrage die naar het goede doel gaat. Die maatschappelijke betrokkenheid vind ik erg belangrijk.”

Sander is ontzettend trots op wat hij zelf ‘een heel gaaf winkeltje’ noemt. Dat hij al rijp was voor een nominatie voor de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs verbaasde hem niettemin. “Ik voel me als ondernemer namelijk nog lang niet uitgeleerd. Maar dat hoort waarschijnlijk bij het ondernemerschap: nooit klaar zijn en altijd op zoek blijven naar nieuwe uitdagingen.”

van-scheijndel.nl