Uitreiking MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2022 krijgt gedenkwaardig staartje

Op 18 november vorig jaar is Sander van Scheijndel te gast in het WOS-tv-programma Aan Tafel van Rob Veenman. De eigenaar van VS Cycling is er als genomineerde voor de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs. In die uitzending vertelt ook kankerpatiëntje Jade Kops (16) uit ’s-Gravenzande over haar ziekte. Sander wordt zo geraakt door haar verhaal dat hij ter plekke besluit ‘iets’ voor haar te doen. Dat gebeurde zondag 3 september, met de ‘Benefietstocht voor Jade’ om geld voor het gezin op te halen. Wielrenners doneerden gul en ook veel leden van MKB Westland hebben online een bedrag overgemaakt, een mogelijkheid die nog altijd bestaat.

In de show van Rob Veenman blikt Sander van Scheijndel met collega-genomineerde en latere winnaar Frans van Alphen (Argos Packaging) vooruit op de prijsuitreiking. ‘Frans en ik zouden tijdens die uitzending gaan praten hoe goed we het wel niet deden als ondernemer. Maar na het verhaal van Jade vond ik dat allemaal niet meer belangrijk. Ik schaamde me bijna voor mijn aanwezigheid daar.’

Kankerpatiëntje is Jade al ruim twee jaar. Het gaat om een spierceltumor in haar hoofd die niet te opereren is. Leek de behandeling begin dit jaar te zijn afgerond, exact een dag later volgde het dramatische bericht dat de scan foutief was. Sindsdien is Jade aan de achtste zware chemokuur toe en heeft ze in totaal al meer dan 500 chemobehandelingen gehad. Elke kuur duurt drie weken, waarvan ze er twee ernstig ziek is. Na een paar dagen om te herstellen volgt weer een nieuwe. Extra complicatie is dat er een zeldzame mutatie in de tumor is aangetroffen. Daardoor kunnen de artsen niets met zekerheid zeggen.

Gezin financieel compenseren

De fietstocht is georganiseerd om het gezin financieel te compenseren. Vader René heeft vorige week zijn ontslag gekregen als onderwijsadviseur. Door de zorg voor Jade kunnen hij en echtgenote Wendy er geen betaalde baan meer bij hebben. Zo moest Jade de afgelopen week dagelijks voor de behandeling naar het Reinier de Graaf ziekenhuis. Tegenover een verlaagd inkomen staan hoge kosten die maar ten dele worden gedekt door de verzekering. De financiële zorgen komen daardoor heel ongelegen.

‘Veel leden MKB Westland doneerden’

Ruim 250 wielrenners waren zondag op de spontane actie van VS Cycling afgekomen. Sander: ‘En ook heel veel leden van MKB Westland die van de actie hoorden hebben online gedoneerd. Andere ondernemers sponsorden ons in natura. Dat was hartverwarmend. De ondernemersprijs heb ik vorig jaar gemist, maar dat we dit voor Jade en haar familie hebben kunnen doen voelt zeker zo goed.’ Omdat er nog altijd donaties binnenkomen is nog geen eindresultaat bekend. (‘Maar het wordt wel een heel mooi bedrag voor de familie Kops.’) Via deze link is het nog steeds mogelijk om bij te dragen.

Doneer hier.

 

Artikel door: Jan Luyendijk