‘s-Gravenzande: NRW Jaarprijs

Medio 2020 heeft het BPD, bouwfonds gebiedsontwikkeling, de nieuwe winkelstraat “Hart van ’s-Gravenzande” voorgedragen voor de NRW Jaarprijs. De NRW Jaarprijs is een prestigieuze prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van het project voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

In de aanloop naar de prijsuitreiking hebben juryleden een bezoek gebracht aan het centrum van ’s-Gravenzande en heeft onderzoeksbureau Strabo in opdracht van NRW een ondernemers- en consumentenonderzoek afgenomen. Hierbij werden met name de potentie van het centrum, diversiteit van winkelaanbod en de goede parkeergelegenheid genoemd.

10 december jl. vond de prijsuitreiking plaats. Helaas geen hoofdprijs voor het Hart van ’s-Gravenzande, maar ondernemers hebben het toch als bijzonder eervol ervaren om met dit project mee te dingen naar deze gerenommeerde prijs. Naast Hart van ’s-Gravenzande waren nog vijf centra genomineerd, het Centrumplan Rosmalen is uiteindelijk bekroond met de NRW Jaarprijs 2020.