Regio nieuws

WATERINGEN

Le Cacao

Le Cacao is in 2012 begonnen als ambachtelijke chocolaterie. Door de jaren heen is eigenaar Mike continu bezig geweest met nieuwe ideeën ontwikkelen. De chocolatier werkt samen met een goed team aan medewerkers en wordt ook bijgestaan door zijn vriendin, familie en vrienden. “Ik kan nu wel zeggen dat ik na deze acht jaar de winkel heb, die ik bij de start al voor ogen had.”

De ambachtelijke chocolade is het belangrijkste onderdeel van de winkel; er worden 25 verschillende soorten bonbons geproduceerd met ieder een eigen recept. Naast bonbons maken zij hun eigen beletterde chocoladecadeaus. Bestellingen op maat zijn uiteraard ook geen probleem; de foto’s verwerkt op een chocolade champagnefles zijn een geliefd cadeau.

Naast chocolade heeft Le Cacao pas geleden een eigen theelijn opgezet. In een leuk potje met een eigentijds etiket erop ziet het eruit als een mooi geschenk. Het volgende doel van Le Cacao is om eigen verpakkingen te ontwikkelen waar een chocolade/thee pakket in kan worden gepresenteerd. Dat is natuurlijk superleuk om weg te geven voor een verjaardag of als pakket bij één van de feestdagen.

Benieuwd naar Le Cacao?

Check www.lecacao.nl of @chocolaterie_le_cacao of
www.facebook.com/lecacaowateringen

MONSTER

Het komt wel goed, schatje

Een heel bekende slogan, toch? Maar….van wie ook weer? Juist… Roosvicee! Zo hadden wij vroeger (“Je wordt ouder papa, geef het maar toe”) een slogan in Monster: “Koopt in den vreemde niet wat uw eigen dorp u biedt!” Eigenlijk is de slogan in deze coronatijd actueler dan ooit. Weliswaar in een moderner jasje maar de strekking is het zelfde. Wat nog veel mooier is; de mensen geven er ook volop gehoor aan. Natuurlijk niet iedereen maar als ik de CPB cijfers en de economen van de grote banken mag geloven, draait de detailhandel best goed. Supermarkten draaien kerstomzetten, maar ook speciaalzaken “profiteren” van deze pandemie. Ondanks deze goede berichten zijn er ook punten van zorg; over de leegstand en over de kwaliteit van de openbare ruimte. Er zijn wel plannen maar geen geld voor de uitvoering. Er is geen geld voor groen en evenmin voor herinrichting. Toch zijn er tegen de stroom in weer nieuwe ondernemers te verwelkomen in Monster. Zo opent eerdaags Quilters Palet, alleen de naam is al een bezoekje waard. Fysio Zande is neergestreken in het Kerkpad en in de Zeestraat opent binnenkort een heuse boksschool haar deuren. Dat is toch zeker goed nieuws want er is niets zo erg als de troosteloze aanblik van een leeg pand. Minpuntje is wel dat de trend van de dichtgeplakte ramen zich helaas voortzet. Centrum voor Jeugd en Gezin, Kruidvat, de boksschool, Jumbo, Hoogvliet en ga zo maar door; alle gevels zijn dichtgeplakt. Ik snap wel waarom maar qua uitstraling is het wel jammer. Om alle ondernemers met elkaar kennis te laten maken, organiseert ons pareltje HOP op 19 september voor de BIZ-leden een BBQ. Is dat leuk of niet?! Het bestuur van BIZ Monster ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.

In oktober zullen de leden stemmen of de BIZ voortgezet gaat worden; met zo’n leuke club mensen gaat dat zeker lukken. Ja, met Monster komt het echt wel goed!

Frank Rijneveen

DE LIER

DEBS

Eind juli is aan de Lierse Hoofdstraat ‘DEBS’ geopend. Op nummer 60 zwaaien dochter Debbie en moeder Marja van der Stok de scepter in deze sfeervolle winkel. De dames bundelen hun creativiteit en enthousiasme en houden van uitdagingen. Deze uitdaging werd voorheen gevonden in het verkopen van zelfgemaakte baby- en kinderkleding en accessoires via braderieën en markten. Ook de webshop www.debs-store.com mag al vier jaar lang rekenen op een vaste klandizie. Nu wordt de stap gezet naar een fysieke winkel; “We hebben een leuk pand gevonden en kunnen nu ook qua assortiment uitbreiden. We zijn begonnen met het maken van knuffeldoekjes, slabbetjes en speenkoorden. Nu is het aanbod in accessoires nog groter en verkopen we naast het eigen merk ook baby- en kinderkleding van andere merken. Van de maten 50 tot en met 140 vind je bij ons kleertjes van Babyface, Blue Seven, Kokonoko, Legend22, LoFff en Lovestation 22. Ook verkopen we duurzaam en educatief houten speelgoed van Jollein en Znoet.” zegt naamgeefster Debbie. De creativiteit van de dames is alom tegenwoordig in de winkel; van luiertaarten voor babyshowers tot volledig ingepakte kraamkoffertjes. Ook alle in het naaiatelier door Marja zelfgeproduceerde spulletjes zijn hier uitgestald. Neem een kijkje in de winkel of volg ‘Debs.delier’ op Facebook en/of Instagram.

NAALDWIJK

Naaldwijk Junglerijk

Het laatste weekend van augustus was Naaldwijk Winkelrijk omgetoverd tot een ware jungle en dat was een groot succes! Ondanks het stormachtige weer hebben veel bezoekers – jong en oud – genoten van de bijzondere sfeer in het altijd gezellige centrum.

Er zijn héél veel inzendingen ontvangen van de kinderpuzzeltocht en ook de fotowedstrijd bleek populair onder het winkelend publiek. De jury heeft zich met plezier over alle grappige, mooie, ludieke en originele foto’s gebogen. Er zitten hele bijzondere kiekjes bij. De prijswinnaars hebben ondertussen bericht ontvangen.

‘S-GRAVENZANDE

Volop in beweging

De vakantieperiode zit erop. De ondernemers in ’s-Gravenzande maken zich op voor de tweede helft van dit jaar maar ze hebben allerminst achterovergeleund tijdens de vakantie. Half juli is de campagne “Vier de zomer in eigen land, dat doe je natuurlijk in ’s-Gravenzand” gelanceerd.  Europese vlaggetjes, strandstoelen, vrolijke parasolletjes, volle terrassen en heel veel zon zorgden voor een sfeervolle zomervakantie in het Hart van ’s-Gravenzande.

In de vakantieperiode hebben we  mooi nieuws mogen ontvangen van twee nieuwe ondernemers die zich binnen afzienbare tijd in het centrum van ’s-Gravenzande vestigen. Bakkerij Huijsgemaakt gaat op locatie bakken en verkopen en zal zich – na een verbouwing – vestigen op het Marktplein en in de v.d. Kasteelestraat mogen wij een nieuwe kleermaker verwelkomen.

De komende periode staat in de teken van de BIZ-verkiezing. De BIZ leden van ‘’s-Gravenzande, stad aan zee’ mogen zich medio oktober uitspreken over verlenging van de BIZ voor de periode 2021 – 2025.  Na een gedegen, maar door corona grillig verlopen, voorbereiding, zet het BIZ-bestuur de komende periode vol in op deze verkiezingen.

Meer info over: www.sgravenzande.website