Op bezoek bij….  Bakkerij Vreugdenhil

MKB Westland organiseert voor haar leden met regelmaat leuke werkbezoeken, op diverse locaties en op verschillende tijdstippen. Zo wordt alle leden de gelegenheid geboden eens een kijkje in de keuken te nemen bij een medelid van MKB Westland. Op dinsdag 6 juni werd een bezoek gebracht  aan Bakkerij Vreugdenhil in Maasdijk. Menig regiogenoot heeft wel eens genoten van de befaamde marsepeincake of één van de andere producten die in de bakkerij aan de Willem III Straat 27 worden gemaakt. Klanten komen van heinde en verre, zo wist een bezoekende ondernemer uit hetzelfde dorp te vermelden: “Met enige regelmaat moet ik verdwaalde consumenten de weg wijzen naar de winkel. Bakkerij Vreugdenhil zet Maasdijk en daarmee Westland op de kaart!”

Waar de bakkers al een halve werkdag erop hadden zitten begon het bezoek op een relatief vroeg uur voor de meeste bezoekers. Na ontvangst met koffie en een ‘Westlandse verleiding’, een luxe broodje met rozijnen, diverse noten, Zwitserse room en een vleugje koffie, nam Chris Vreugdenhil de MKB-leden mee in de indrukwekkende geschiedenis van het bijna honderd jaar oude familiebedrijf. Momenteel zijn regelmatig drie generaties aanwezig in de bakkerij. Chris en broer Gerard werken er dagelijks met enthousiasme, hun kinderen spelen op rustige momenten in de winkel en vader Jan en moeder Gerda zien hun ambacht nu als een mooie hobby die zij niet willen missen. “Onze ouders hebben ons altijd de vrije hand gegeven om het bedrijf verder te ontwikkelen. Soms geeft dit uiteraard een uitdaging; vernieuwingen worden kritisch bekeken.  Wij staan op de schouders van de vorige generaties; we hebben de ultieme bakkerswinkel neer willen zetten, over ieder detail is nagedacht. Trots zijn we op de wand met broden en pronkstuk is natuurlijk de toren met marsepeincakes.” zegt Chris Vreugdenhil.

Achterover leunen is er voor de Maasdijkse ondernemer niet bij: “Een ondernemer zit nooit stil, die blijft dromen houden. Naar de toekomst toe blijven we bedenken hoe we de bakkerij kunnen laten aansluiten op de klantbehoefte in een veranderende wereld,. Niet alleen klantwensen wijzigen, maar ook regels worden steeds strenger. De focus blijft voor ons wel altijd op de particuliere klant; die blijven we warm welkom heten en laten we met kwaliteitsproducten de winkel verlaten.”

Na het bevlogen verhaal, waarin onder andere werd geleerd dat het bereidingsproces van brood soms wel 36 uur duurt, wordt door de leden van MKB Westland anders tegen een sneetje brood aangekeken. “Bakkerij Vreugdenhil verstaat zijn vak, de uitpuilende prijzenkast liegt er niet om. Als Westlander kan ik alleen maar trots zijn op dit soort collega-ondernemers.” zegt een lid van MKB Westland.