NIEUWE LEDEN: Monique en Willem van der Steen

‘Het is geen baan, maar een manier van leven’

Gezinshuis Mi Casa Su Casa vangt uithuisgeplaatste kinderen op, 24 uur per dag en 7 dagen in de week.

Tussen alle ‘reguliere’ ondernemers die zich voorstellen binnen MKB Westland zijn Monique en Willem van der Steen een beetje een vreemde eend in de bijt. Via hun lidmaatschap hopen ze de leden van MKB Westland een inkijkje te geven in de wereld van de jeugdzorg. Gezinshuis Mi Casa Su Casa is ontstaan nadat Monique en Willem jarenlang ervaring hadden opgedaan als pleeggezin. “In 2004 zijn wij begonnen als pleeggezin in de crisis opvang”, vertelt Monique. “Na deze ervaringen kwam het gevoel opspelen om hier iets beroepsmatig mee te gaan doen. Uiteindelijk is dit het gezinshuis geworden.”

Mi Casa Su Casa is een zelfstandig gezinshuis dat samenwerkt met onder andere Jeugdbescherming West, William Schrikker Groep en Jeugdformaat. Het beschikt over het Keurmerk Gezinshuizen. Een gezinshuis is iets anders dan een pleeggezin. Willem: “Een pleeggezin is het opvangen van kinderen en hen mee laten draaien in het eigen gezin. Een gezinshuis is beroepsmatig werken met beschadigde kinderen in een huiselijke omgeving. Er wordt niet alleen aan hun problemen gewerkt maar zo leren zij ook functioneren in een gezinssituatie. Het Gezinshuis is een zelfstandige onderneming die losstaat van Jeugdformaat of Jeugdbescherming West maar hier intensief mee samenwerkt.”

Alle ondernemers die benieuwd zijn naar Mi Casa Su Casa kunnen contact opnemen. Zie voor meer informatie de website op www.gezinshuis-micasasucasa.nl.