MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs: Vijftiende editie live in de Oude Kerk!

Een goedgevulde Oude Kerk. Zenuwachtige genomineerden en geanimeerde gesprekken tussen ondernemers. Hapjes, drankjes en muziek. Lars Boellaard, juryvoorzitter van de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs, hoopt van harte dat hij na twee coronajaren de prijs weer live mag uitreiken. “450 ondernemers bij elkaar: ik hoef niet uit te leggen dat dat garant staat voor een avond vol inspiratie, herkenning en verbinding. We kijken er met de jury echt enorm naar uit.” 

Nadat in 2020 de uitreiking van de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs niet door kon gaan, hoopten de organisatoren dat 2021 weer een ouderwets feestje zou worden. Helaas gooiden de oplopende coronacijfers wederom roet in het eten. “Toch hebben we er de afgelopen twee jaar het beste van weten te maken en voor een bescheiden, maar feestelijke uitreiking gezorgd”, blikt Lars Boellaard terug. “En nee, we hebben geen moment overwogen om de prijs in die moeilijke jaren niet uit te reiken. Juist onder lastige omstandigheden kunnen ondernemers zich onderscheiden en hun creativiteit en doorzettingsvermogen laten blijken. En juist dan is zo’n prijs als deze een welkom steuntje in de rug en blijk van waardering.”

Gelijk speelveld

De juryvoorzitter realiseert zich maar al te goed dat veel ondernemers ook dit jaar de wind niet bepaald in de zeilen hebben. “Stijgende energie- en materiaalkosten, leveringsproblemen, krapte op de arbeidsmarkt: er liggen heel wat uitdagingen op het bordje van ondernemers. En natuurlijk wordt de een daar meer door geraakt dan de ander. Maar het speelveld is in principe voor alle ondernemers gelijk en dus gaan we ook dit jaar de prijs uitreiken.” Hij vertelt dat het vanaf nu mogelijk is om via mkbwestland.nl een bedrijf te nomineren. Daarbij benadrukt hij dat bedrijfsomvang niet meeweegt in de beoordeling. Ook kleine ondernemingen maken kans op de prijs. “Het gaat erom dat je onderscheidend bent. En kom je niet door de eerste ronde, dan is dat absoluut geen brevet van onvermogen. We hebben in het verleden verschillende winnaars gehad, die eerdere jaren hun voordracht niet beloond zagen. Soms is het echt de aanhouder die wint.”

Bescheiden ondernemers

Lars Boellaard verheugt zich nu al weer op de jurybezoeken en de meewerkstages die plaatsvinden om de genomineerde bedrijven beter te leren kennen.
“Dat is voor de juryleden heel inspirerend.
Ik leer daar altijd van en ben steeds weer verrast door de kracht en de creativiteit die we aantreffen.” Hij noemt het een eer om dit jaar voor de vijftiende keer de prijs te mogen uitreiken en is er trots op dat Westport Notarissen, waar hij partner is, naamgever van de prijs is.
“Het is misschien wel typisch Westlands om niet van de daken te schreeuwen hoe goed je het als bedrijf doet. Wij zetten die bescheiden ondernemers graag eens in het zonnetje.” 

Ambities realiseren

Die bescheidenheid is overigens ook terug te vinden bij Westport Notarissen zelf.
Op de website kun je lang zoeken naar het feit dat het kantoor tot de tien grootste notariskantoren van Nederland hoort. “Groei is geen doel op zich”, laat Boellaard desgevraagd weten, “maar schaalgrootte is nodig om onze ambities te realiseren en een aantrekkelijke werkgever te zijn. Wij hechten er wel enorm aan om betrokken en persoonlijk te blijven. Wij hebben niet het DNA van een Zuidas-kantoor; dat sluit niet aan bij de Westlandse ondernemer en ook niet bij wie wij zijn.”

westportnotarissen.nl