De week van Eric de Winter

De zes bestuursleden van MKB Westland zijn dagelijks in touw. Zij zijn druk met de taken vanuit het bestuurslidmaatschap, maar hebben daarnaast allen nog een voltijdbaan. Streamer kijkt mee over de schouder van een bestuurslid in ‘De Week van de Ondernemer’. Deze editie is het de beurt aan Eric de Winter, Commercieel Directeur Floriway.  

Maandag

Iedere morgen als ik in Honselersdijk op de zaak kom, loop ik even langs de transportplanning om te vragen hoe het afgelopen nacht verlopen is. Floriway is immers een bedrijf dat 24/7 doorgaat, dat betekent dat er ‘s nachts veel mensen op meerdere locaties werken. Op maandag heb ik 7:30 uur altijd een directieoverleg staan over recente ontwikkelingen. De rest van de ochtend heb ik meerdere interne afspraken in de planning. ’s Middags staat vaak in het teken van de werkgroep die verantwoordelijk is voor de commerciële integratie van Royal Flora Holland en de drie transportbedrijven die nu opereren onder de vlag van Floriway. De Winter Logistics is één van de drie bedrijven die onderdeel is van deze nieuwe speler in de sierteeltlogistiek. 

Maandagavond om 20.00 uur heb ik personal training, na mijn deelname aan het Westlands Boksgala was ik enthousiast over deze sport en is het een hobby geworden.

Dinsdag

’s Morgens spreek ik een van de accountmanagers over wat lopende zaken, daarna heb ik mijn wekelijkse overleg met de communicatie- & marketingafdeling over het uitdenken van een marketingstrategie voor Floriway. Na de lunch hebben we onze integratieteambijeenkomst, dit is om de week en vindt hybride plaats; deels live en collega’s elders via Teams. De statussen van projecten worden besproken en de te maken strategische keuzes. Aan het einde van de werkdag mag ik een medewerker verblijden met een bos bloemen voor zijn 12,5-jarig jubileum.

Woensdag

Om 8.00 uur staat een wekelijks commercieel overleg met alle accountmanagers gepland. Eens in de maand vindt dit live plaats, maar de online sessies schelen veel reistijd. Aansluitend heb ik namens MKB Westland een bijeenkomst van de Stuurgroep van ’Westland Agenda 3’, wij beoordelen aangevraagde subsidies. Naast klantbezoeken besteed ik ’s middags tijd aan mijn e-mailbox. 

Donderdag

De vierde werkdag zit ik meestal op kantoor in Aalsmeer, maar vandaag heb ik op het gemeentehuis eerst een bijeenkomst van het ‘Platform mobiliteit’ en daarna rijd ik naar Aalsmeer waar mijn wekelijkse overleg met alle leidinggevenden en verantwoordelijken van Floriway plaatsvindt. Alles wat invloed heeft op de klant, wordt hier besproken. Onze stelregel is en blijf: ‘De klant is koning’. Een meeting met leidinggevenden en projectleiders doen me voldaan huiswaarts keren. 

Ook ’s avonds gaat de laptop soms open; in een teamsmeeting met ‘Paletti’ een kwekersgroep uit Limburg bespreken we elk kwartaal alle lopende en strategische zaken. 

Vrijdag

Bij tijd en wijlen maak ik een rondje langs alle locaties in het land; deze week langs de locaties die in het westen gevestigd zijn. Je ziet alles met eigen ogen én spreekt collega’s in levenden lijve. In Moerkapelle eindigt de werkweek met een sessie waar de logistieke dienstverlening wordt  besproken, evenals de ontwikkelingen in de tuinbouwsector en de heersende energiecrisis. 

Zaterdag/zondag

Om mijn body in conditie te houden ga ik zaterdag altijd om 7.30 uur spinnen en daarna rijd ik even langs de zaak om te horen hoe het loopt. Na het afronden van wat zaken ga ik lekker weekend vieren. ‘s Avonds hebben Ellen en ik een feestje dat ontspanning biedt en heel gezellig is. 

Na een boswandeling met de honden, is het tijd om lekker met een kop koffie de krant te lezen. Met mooi weer maken Ellen en ik een fietstocht door Westland en sluiten we het weekend af met het kijken naar de Formule 1.