Lars Boellaard ‘Ondernemersprijs 2.0

MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2021 in nieuwe stijl’

Op donderdag 25 november wordt in de sfeervolle ambiance van de Oude Kerk in Naaldwijk voor de veertiende keer de Westlandse Ondernemersprijs uitgereikt. Westlandse bedrijven worden genomineerd en maken zo kans op de hoofdprijs en op drie deelprijzen. Dit jaar hopen wij de prijs weer live uit te reiken.

Lars Boellaard is voor de veertiende keer juryvoorzitter van dé Westlandse ondernemersprijs. De prijs draagt de naam van het kantoor waar hij één van de partners is. De MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs is een begrip in Westland. “De editie van vorig jaar was een gedenkwaardige. Juist in een tijd waarin ondernemers het moeilijk hadden, is destijds samen met MKB Westland besloten om de prijs uit te reiken. Het was mooi om de creativiteit bij de ondernemers te zien. Uit de lange lijst van genomineerden is gekozen voor drie prachtige bedrijven. Ze verschilden zeer van elkaar; een creatief metaalbedrijf, een importeur van kamado’s en een uniek beautycentrum. Drie compleet verschillende organisaties! De goede samenwerking in de jury is een constante. Samen een keuze maken uit zoveel mooie bedrijven; ik geniet daar elk jaar weer van.

Deskundige jury
Uit alle aanmeldingen selecteert de jury zes bedrijven. “De jury gaat bij de genomineerden langs. Bij het eerste bezoek kan het bedrijf laten zien waarom het de Ondernemersprijs verdient. Bij het tweede bezoek werken de juryleden een aantal uur mee, vaak in een beroep dat zij niet goed kennen. Uiteraard worden de bezoeken gevolgd door de WOS-camera. Zo kan iedereen meegenieten van het bedrijf, maar ook van de meewerkstages. Dat levert altijd weer mooie beelden op.” zegt Boellaard. De andere juryleden zijn Shirley Schelkers (voorzitter MKB Westland), Inge Vermeulen (directeur Patijnenburg), Wessel Buddingh’ (directeur Big Green Egg Europe), Maurice Dame (directeur Food & Agri Rabobank regio Leiden-Haaglanden) en Eric de Winter (vice-voorzitter MKB Westland).

Winnaar 2020: Big Green Egg Europe
Big Green Egg Europe uit De Lier heeft in 2020 de prestigieuze MKB-prijs gewonnen. Wie dit mooie bedrijf opvolgt, zal op 25 november bekend worden gemaakt. Directeur Wessel Buddingh’ kijkt met een positief gevoel terug op de gewonnen prijs: “Het was een grote verrassing om dé Ondernemersprijs te winnen, wij waren al heel blij met de onderscheiding voor ‘Strategisch Ondernemerschap’. Het is leuk dat we nu ook aan onze bekendheid hebben kunnen werken in Westland. Niet iedereen wist dat De Lier dé schakel is voor de verkoop van alle Big Green Eggs in Europa. We kijken tevreden terug op het afgelopen jaar. Het heeft de goede sfeer in het team alleen maar versterkt.”

A touch of gold
MKB Westland-voorzitter Shirley Schelkers licht toe waarom dit jaar extra wordt uitgekeken naar de Eindejaarsbijeenkomst: “Vorig jaar waren we klaar om er een geweldig feest van te maken. Gaandeweg werd duidelijk dat er door overheidsregels veel minder mogelijk was dan we wensten. Toen heeft er geen groot feest plaatsgevonden en is besloten op de WOS de uitreiking uit te zenden. De sfeerbeelden waren prachtig en leverden veel positieve reacties op, maar de ontmoeting met elkaar werd gemist. Nu is het tijd voor vernieuwing. De ondernemers worden echt in de spotlights gezet en het aansluitende feest krijgt dit jaar het thema ‘A touch of gold’. Het wordt een avondvullend programma dat door Jeroen Toet wordt gepresenteerd. Wij kijken er naar uit om al onze leden weer te mogen ontmoeten.