Eerste Energiek Ontbijt MKB Westland in De Naald groot succes

Het Energiek Ontbijt is het eerste evenement van MKB Westland na de zomer en wordt traditiegetrouw gehouden op de dag na Prinsjesdag. Er is een trouw partnership met Westland Infra, vanwege de regelgeving is dit jaar uitgeweken naar WestlandTheater De Naald in Naaldwijk. Voorzitter MKB Westland Shirley Schelkers heette alle aanwezigen na een lekker ontbijt welkom in de Jumbo Koornneefzaal; “Wij zijn blij onze leden weer fysiek te kunnen ontmoeten. Leuke bijkomstigheid is dat wij op deze manier het partnership met De Naald direct een mooie start geven.” Directeur Westland Infra Paul Langereis sprak de ruim 120 aangemelde leden toe: “Voor Westland Infra is het bedrijfsleven erg belangrijk, de energietransitie is iets dat we gezamenlijk moeten oppakken. Ook vraagstukken als de krappe arbeidsmarkt vergen een gemeenschappelijke aanpak, wij kunnen bijvoorbeeld steeds minder MBO’ers vinden.”

Spreker tijdens de ochtendsessie was Hidde de Vries, columnist bij RTL Z en oprichter van The Recharge Company. Hij ging in zijn energieke presentatie in op de moderne manier van hybride werken; deels thuis en deels op het werk. Ook ging hij in op het belang van een gezonde geest voor het presteren op het werk; “Als je werkt, neem dan af en toe 20 minuten tijd om pauze te nemen. Neem als je het druk hebt juist een uur pauze, je lichaam heeft dit echt nodig.” Tenslotte had De Vries nog aandacht voor de organisatie: “Ik kom wel eens bij bedrijven die alles geregeld lijken te hebben; een fruitmand, een sportschool, een personal trainer; alles is aanwezig voor het welzijn. Maar de vraag die ik dan stel is: “Hoe is het hier echt met de geestelijke gezondheid? Zijn er toch nog burnouts en is er veel uitval?” Je kunt pas ergens fijn werken als er sprake is van ‘psych safety’; dat betekent een organisatie waarin je op elkaar kunt terugvallen. Waarin mensen fouten durven te maken en er begrip voor elkaar is.”

Afsluitend was het woord aan juryvoorzitter Lars Boellaard van de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs. Hij blikte vooruit naar de uitreiking van de 14e editie op donderdag 25 november. De uitreiking zal dit jaar weer in de Oude Kerk plaatsvinden. De avond wordt in een vernieuwd jasje gestoken; het zal een feestavond worden waar de ondernemers in het zonnetje worden gezet. “Voor die tijd moet de jury aan de slag om te bekijken wie de prijs dit jaar verdient. Tot en met 26 september is het grote publiek nog aan zet. Nomineer bedrijven waarvan jij vindt dat zij dé ondernemersprijs van deze regio verdienen.”