Hoofdsponsor Westport Notarissen stopt met MKB Ondernemersprijs ‘Trots op wat ondernemers­prijs na 16 jaar voor Westland betekent’

Hij weet nu al dat hij het gaat missen: het verwachtingsvolle geroezemoes in de Oude Kerk, de spanning van de genomineerden en de oprechte blijdschap en soms ontroering bij de winnaars. De feestelijke uitreiking van de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs is voor juryvoorzitter Lars Boellaard altijd echt een feestje geweest. En toch gaat de hoofdsponsor van de Westlandse ondernemersprijs ermee stoppen. Westport Notarissen wil op een andere manier invulling geven aan haar betrokkenheid bij Westland.

Lars Boellaard, notaris en managing partner bij Westport Notarissen, reikt eind van het jaar voor de zestiende keer de ondernemersprijs uit. Het wordt voor hem de laatste keer en dat maakt weemoedig. “Het begon ooit met een bescheiden momentje tijdens het zogenaamde ‘Beachpraet’- evenement van MKB Westland. Na de pauze mochten we daar ergens in een hoekje in tien minuten tijd de ondernemersprijs uitreiken”, herinnert hij zich lachend. “En kijk eens waar de prijs nu staat: het is uitgegroeid tot hét event voor Westlandse ondernemers. Daar heeft Westport Notarissen een belangrijke rol in gespeeld en daar zijn we ontzettend trots op.”

Kippenvel 

Terugkijkend op die 16 jaar ondernemersprijs constateert Boellaard dat niet alleen het event, maar ook de ondernemers veranderd zijn. Hij vertelt dat in de beginjaren ondernemend Westland het idee van een prijs maar ‘zozo’ vond. “Waarom moest een ondernemer op het schild gehesen worden? Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. 

Als ik een ondernemer belde om te vertellen dat hij genomineerd was voor de prijs, hoorde ik vaak genoeg dat hij eerst nog even ging nadenken of hij wel naar de prijsuitreiking wilde komen. Want wat zouden zijn collega’s daar wel niet van vinden?” Die telefoontjes naar de genomineerden worden nu juist met heel veel enthousiasme ontvangen. Boellaard beschrijft dat hij het kippenvel aan de andere kant van de lijn soms kan voelen. “Geen ondernemer meer die de prestigieuze prijs aan zich voorbij wil
laten gaan.” 

Bedankje

Boellaard is blij dat ondernemers die bescheidenheid van zich af hebben gegooid. Hij vindt dat we in Westland trots moeten zijn op wat bedrijven hier voor moois realiseren. “En dat mogen we best nog wat meer uitdragen. Als we zelf niet vertellen wat de betekenis is van de Westlandse bedrijvigheid, kunnen we niet verwachten dat anderen het zien en begrijpen. Ik zie de prijs ook als een bedankje aan die ondernemers. Doordat zij risico durven te nemen, creëren ze werkgelegenheid. Ook is het mooi dat er bij de ondernemers ruimte is voor financiële steun voor bijvoorbeeld sportverenigingen, WestlandTheater
De Naald en talloze goede doelen. Dat bewustzijn vind ik heel belangrijk en ik denk dat de MKB Ondernemersprijs daar beslist een bijdrage aan levert.”

Frisse blik

Zoveel mooie woorden voor de prijs en toch stopt Westport Notarissen als hoofd­sponsor. Dat vraagt om een toelichting. Boellaard: “Westport Notarissen blijft verbonden met Westland, maar wij willen het anders vorm gaan geven. Meer met en vanuit onze medewerkers. Dit gaan wij doen met de Westport Foundation. Deze ANBI-stichting is opgericht door medewerkers van Westport Notarissen en zet zich in voor verschillende regionale maatschappelijke doelen.” Westport Notarissen sponsort de stichting met een financiële bijdrage en stelt tijd beschikbaar, zodat medewerkers zich onder werktijd kunnen inzetten voor een project van de foundation. De huidige juryvoorzitter vindt het goed dat de MKB Ondernemersprijs na de komende editie een andere hoofdsponsor en naam krijgt. “Wij hebben ons eigen sausje erover gegoten, ik heb mijn signatuur eraan gegeven en na 16 jaar is het verstandig dat een andere partij met een frisse blik en nieuwe energie het stokje overneemt. Ik hoop wel dat de prijs tot in lengte van dagen blijft bestaan!”

westportnotarissen.nl