MKBPraet een groot succes!

Jaarlijks wordt met het MKB-evenement HaringPraet de zomer ingeluid en het netwerkseizoen afgesloten. Dit jaar werd eenmalig de vaste vorm verlaten; vanwege uitstel van het haringseizoen werd HaringPraet deze editie omgedoopt tot MKBPraet. “We hebben gekeken of we de haringparty konden verplaatsen, maar organisatorisch bleek dit niet mogelijk. De sterke formule wilden we overeind houden en met een kleine aanpassing kon het netwerkevenement gewoon doorgaan. Ontmoeting van andere ondernemers is het belangrijkste aspect van deze bijeenkomst. In plaats van haring genoten we nu van een heerlijk walking dinner met onder andere carpaccio, sushi en andere lekkere gangen die gemakkelijk konden worden gegeten terwijl men in gesprek bleef. Eddy Moerman en zijn team hebben zich flexibel en initiatiefrijk getoond. De sfeer was erg goed en dat willen we volgend jaar vasthouden. We gaan dan wel op zeker en plannen Haringpraet een paar weken later.” zegt MKB Westland -voorzitter Shirley Schelkers enthousiast. In de ledenvergadering die voorafgaand aan MKBPraet gehouden hebben de leden de begroting goedgekeurd en ook de jaarcijfers van 2022 akkoord bevonden. Er bestaan twee vacatures in het bestuur van MKB Westland; één positie was reeds vacant en Rob Starrenburg heeft aangegeven in het einde van zijn zittingstermijn een mooi moment te zien om afscheid te nemen.

Er werd geen eerste haring schoongemaakt, desondanks werd ‘Het Eerste Vaatje Hollandse Nieuwe’ op kenmerkende wijze geveild door Alphons de Wit. De veilingmeester mocht Peter van der Wilk van Westland Accountancy blij maken met het veertigtal ‘Hollandse Nieuwe’ in een vaatje, dat zal worden geleverd zodra het haringseizoen is gestart. 

De fraaie opbrengst van maar liefst € 6.500.- is bestemd voor Voedselbank Westland. Penningmeester Ron Sellmeijer van Voedselbank Westland was verheugd met het hoge bedrag: “Wekelijks verstrekken we gratis voedsel aan Westlanders die van heel weinig geld moeten rondkomen. We verzamelen daarvoor levensmiddelen die anders weggegooid worden. Momen­teel delen wij elke week gevarieerde pakketten uit aan zo’n 200 gezinnen, dat zijn ongeveer 650 monden. Met deze gift kunnen we producten kopen die we minder geschonken krijgen. We zijn hier erg mee geholpen en bedanken MKB Westland dat ze oog hebben voor mensen die een steuntje goed kunnen gebruiken.”

Voor informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marjan Naakt­geboren via marjan@mkbwestland.nl of tel. 06 14 31 05 37