Herontwikkeling in ’s-Gravenzande Van fietsenwinkel tot wooncomplex

Met de onthulling van het naambord is in het centrum van ’s-Gravenzande een prachtig wooncomplex geopend; op de hoek van de Pompe van Meerdervoortstraat en de Van de Kasteelestraat prijkt nu ‘Castello’. In het bijzijn van wethouders Cobie Gardien en Albert Abee, een afvaardiging van BIZ ’s-Gravenzande en bestuur MKB Westland werd het verbouwde pand geopend.

Waar tot het voorjaar van 2019 nog fietsenwinkel Mondt gevestigd was, zijn nu negen wooneenheden gevestigd. Het gaat hierbij om vijf studio’s, drie appartementen en een woonhuis. Al deze woningen waren bij de eerste bezichtiging al verhuurd door Helm & Heus Makelaars, de animo is erg groot. De ontwikkelaar is blij dat het project met slechts enige vertraging heeft kunnen plaatsvinden.

Ook wethouder Economische Zaken Albert Abee van Gemeente Westland is positief over het project: “Het is een prachtige combinatie van een bestaand pand en een nieuwe functie. Zo ontstaat een uniek project dat ook nog eens dicht bij het centrum ligt. Een ideale locatie voor ouderen en starters, deze woningzoekenden zijn erg geholpen met projecten als deze.”

Shirley Schelkers sluit zich als voorzitter van MKB Westland aan bij de voorgaande personen: “Laat dit een voorbeeldproject zijn voor soortgelijke ontwikkelingen in Westland. Na het gereedkomen van het retailbeleid zullen bepaalde panden buiten het kernwinkelgebied komen te liggen. Deze panden kunnen worden omgezet naar woningen, het bewijs hebben we nu in ‘s-Gravenzande gezien. Je ziet dat er mooie resultaten kunnen worden geboekt in een samenwerking waar iedereen beter van wordt; de nieuwe bewoners, de omgeving, de winkels én de gemeente.” MKB Westland heeft een actieve rol gehad in de bemiddeling tussen de partijen. “Het is een goede testcase geweest voor zowel de ontwikkelaar, gemeente als MKB Westland. Het vergunningstraject is uiteindelijk vlot getrokken, maar dit heeft wat tijd gekost. Uiteraard is een parkeernorm belangrijk, maar uiteindelijk moet er een goede afweging worden gemaakt. Een plan moet financieel haalbaar blijven voor een ontwikkelaar. Het was een leerzaam proces voor alle partijen.”