Energiek Ontbijt

Al jarenlang organiseert MKB Westland in september een Energiek Ontbijt bij Westland Infra in Poeldijk. Vanwege corona was het dit jaar helaas niet mogelijk om op deze bekende locatie een evenement te organiseren en uiteindelijk is besloten uit te wijken naar De Kiem in ’s-Gravenzande. Voorzitter Shirley Schelkers is blij dat het evenement doorgang heeft kunnen vinden: “In juni hebben we HaringPraet op een andere manier georganiseerd, we zijn naar de leden toe gegaan met goedgevulde goodiebags. Het laatste fysieke evenement organiseerden wij in maart, we merkten kortom dat leden zaten te springen op een echte samenkomst. Voorafgaand aan de bijeenkomst zijn de maatregelen helder gecommuniceerd aan de aanwezigen. Iedereen heeft zich prima gehouden aan de richtlijnen.”

 

Socioloog en onderzoeker Richard Engelfriet was gastspreker op de ochtend. Met veel humor en goede praktijkvoorbeelden betoogde hij dat ‘het’ vaak veel simpeler kan: “Je moet als ondernemer een stip aan de horizon formuleren, het proces agile aanvliegen, klanten meenemen in customer journeys en zoveel meer. Ook moeten we zogenaamd onszelf zijn. Eigenlijk moet je als ondernemer vaak juist helemaal niet jezelf zijn. Je moet je richten op wat de klant van je vraagt. Soms zitten allerlei managementhypes daarbij in de weg.”

 

Na het nuttigen van een vers ontbijtje was de bijeenkomst behalve in de zaal ook via youtube te volgen. Interactie werd zowel met de zaal als online gerealiseerd door middel van Menti, op deze manier kunnen kijkers betrokken zijn. Schelkers legt een verband met de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs op 19 november: “Ook de uitreiking van deze prestigieuze prijs zal anders in het vat worden gegoten. Het wordt een kleinere bijeenkomst in de Oude Kerk met genomineerden, jury en de organisatie. Wel laten we het publiek meekijken bij de uitreiking, de WOS zal dit live uitzenden op televisie en internet.”