Forward Lease Transparant en eerlijk zakendoen

Als Dick Tijdeman, directeur van Forward Lease, ondernemers één tip zou mogen geven, is het deze: “Staar je niet blind op het leasetarief! Ik zie vaak dat mensen zich alleen op dat maandbedrag focussen en niet kijken naar de voorwaarden. Dan kun je dus geen goede vergelijking maken. Ik vind het belangrijk om transparant te zijn. Daarom laten wij altijd onze rekensom zien en doen we niet geheimzinnig over onze eigen marge. Eerlijk zakendoen, daar geloof ik in.”

Hij kan het soms niet laten. Als de leasetarieven weer eens ter sprake komen, maakt Dick de vergelijking met een zorgverzekering. “Daar zie je dat mensen zich wel verdiepen in het aanbod en de mogelijkheden van de verschillende pakketten en verzekeraars. Zo zou het met leasen ook moeten gaan. Kijk bijvoorbeeld goed wat er wel en niet gedekt is en wat je eigen risico is.”toekomst voor bedrijven.” 

Geen duimschroeven

Veel leasemaatschappijen zijn dochters van banken en volgens Dick kleeft daar soms een nadeel aan: “Dat zijn geen ondernemers.” Hij vertelt dat hij is opgegroeid in een ondernemersgezin en veel van zijn ouders heeft geleerd. Nu hij zelf ondernemer is, vindt hij het ontzettend belangrijk om echt met zijn klanten mee te denken. Illustratief daarvoor was coronatijd. Dick blikt terug: “Veel klanten kregen het heel moeilijk. Dan kun je wel de duimschroeven aandraaien, maar dat past helemaal niet bij onze manier van zakendoen. Wij hebben gekeken welke klanten het meest geraakt werden – dat waren onder meer de taxibedrijven – en die hebben we meteen gebeld. Samen hebben we vervolgens gezocht naar een oplossing. Zo hebben we bijvoorbeeld auto’s teruggehaald en op een niet-openbaar terrein gezet. Daardoor konden ze uit de wegenbelasting en waren verzekeraars vaak ook bereid om wat aan hun premie te doen. Het contract tijdelijk bevriezen heeft onze klanten geholpen.”

Netwerk

Dick heeft in zijn loopbaan alle facetten van het autovak leren kennen. Die opgedane kennis, ervaring en het netwerk komen hem als directeur van Forward Lease nog elke dag van pas. “Hierdoor kunnen we soms verrassende oplossingen bieden. Wij denken met de klant mee als een soort aandeelhouder. Wij helpen met het maken van de juiste keuzes: financieel, qua duurzaamheidsdoelstellingen en uitstraling.”