Even voorstellen: Roel Batelaan

Tien maanden MKB Westland

De tijd vliegt! Begin september 2018 ben ik als verenigingsmanager aan de slag gegaan bij MKB Westland. Na een inwerkperiode door mijn voorganger Gerrit Prins was ik klaar voor het echte werk. Ik kon op eigen benen staan.

Dat is me de laatste maanden erg goed bevallen; uiteraard nam ik het werk over dat door mijn voorganger (en deels ook door het bestuur) werd gedaan. Zo was ik gastheer bij het Prinsjesdagontbijt met Robert Doornbos en mocht ik velen van u in november begroeten in de Oude Kerk in Naaldwijk. Stuk voor stuk prachtige evenementen waarbij het hele raamwerk stevig staat. Door een goede samenwerking tussen bestuursleden, organisator en sponsors zijn deze ledenbijeenkomsten niet meer weg te denken in de Westlandse zakenwereld.

Over sponsors gesproken; afgelopen december is er weer een flink aantal meerjarige contracten afgesloten. Op deze wijze kunnen sponsors en MKB Westland elkaar versterken; door elkaar voor langere tijd zekerheid te bieden. Ook de leden zijn uiteraard niet vergeten; lunchbijeenkomsten met nieuwe en bestaande leden gaf veel dynamiek en een goede manier van netwerken.

Na enkele maanden heb ik ook nieuwe initiatieven willen ontwikkelen; zo is er naar aanleiding van de winst van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs een succesvol bezoek van MKB Westland en Westlandse politici gebracht aan Worldstream. Ook heb ik aangedrongen op een heisessie waarin er gezorgd wordt voor een gemeenschappelijke focus; waar staat MKB Westland voor? Wat willen we nog meer bereiken? Hoe gaan we dit doen? Dit proces wordt extern begeleid en nadert zijn ontknoping.

Tenslotte is de communicatieve kant van mijn functie de kant die ik het meest waardeer; bijeenkomsten bezoeken, persberichten schrijven, interviews geven aan WOS, nieuwsbrieven opstellen, onze social media (Facebook, Twitter, Linkedin) bijhouden, meeschrijven aan Streamer en…in gesprek gaan met huidige MKB-leden of potentiële leden. Alleen door open te staan voor ideeën of soms zelfs kritiek zal MKB Westland de relevante partner van het Westlands bedrijfsleven blijven. U bent van harte welkom voor een kop koffie in Honselersdijk, nog liever kom ik bij u op de zaak langs. Niets zo goed om in de keuken van een ondernemer te kunnen kijken. 

roel@mkbwestland.nl