De week van Willem Karel Nowee

De vijf bestuursleden van MKB Westland zijn dagelijks in touw. Zij zijn druk met de taken vanuit het bestuurslidmaatschap, maar hebben daarnaast allen nog een voltijdbaan. Streamer kijkt mee over de schouder van een bestuurslid in ‘De Week van de Ondernemer’. Deze editie is het de beurt aan Willem Karel Nowee, projectcoördinator bij Van Mierlo.

Maandag
Maandagochtend start ik met ‘de voeten in de klei’: op het Maasdijkse Honderland wordt kantorencomplex Paulina gebouwd, er is overleg met onze uitvoerder en het bouwbedrijf. Erna volgen een gesprek met de docent van onze stagiaire Eunice, financiële overleggen, een vergadering met Veiligheidsregio Haaglanden en installateur Leendert Schwagermann en overleg met architect Henk Moen, de trapleverancier en een vastgoedondernemer. Na mijn e-mail bijgewerkt te hebben, sluit ik aan bij de wekelijkse bedrijfsbootcamp!
’s Avonds ben ik namens MKB Westland aanwezig bij een bespreking over het vergroenen van de Westlandse winkelcentra, een belangrijk onderwerp voor onze belangenorganisatie. Bestuurders van BIZ’en uit De Lier, ’s-Gravenzande, Honselersdijk en Monster geven hun wensen door aan Gemeente Westland.

Dinsdag
In de ochtend volg ik met collega’s een trainingssessie voor BIM (Bouw Informatie Model), een 3D-programma waarmee ik dagelijks werk. Na de lunch ga ik naar kantoor, om het team dat bezig is met Paulina aan te sturen en te begeleiden. De middag gaat op aan verslagen uitwerken en facturen checken. Caro, mijn vrouw is later thuis van werk en daarom kook ik de Hello Fresh-maaltijd.

Woensdag
We starten met de bouwvergadering voor Paulina die wordt geleid door directievoerder Bart van Zijderveld. Aansluitend vindt de coördinatiebespreking plaats, hierbij zijn de 3D-tekenaars van de installateurs aanwezig. Na een snelle lunch wacht ’s middags overleg met de uitvoerder omtrent de afbouw van Paulina. Ik sluit mijn werkdag af op kantoor. Vroeg in de avond rijd ik naar Monster om te trainen met mijn volleybalteam Monza.

Donderdag
In de keet is er een gesprek met de leverancier van de gevelbekleding waarbij de planning wordt besproken en in het planningsprogramma ‘Keep Your Promise’ wordt gezet. Deze houden we dagelijks bij zodat iedereen de exacte stand van het werk kent. Aansluitend is er overleg met opdrachtgever Clarens van der Hout omtrent het sluitplan van het gebouw. Na de middag hebben we een Teamsmeeting met de leveranciers van de gevel. Een welkome onderbreking op de vele overleggen; in restaurant De Viersprong in ‘s-Gravenzande worden onze jubilarissen aan het einde van de middag in het zonnetje gezet. Van Mierlo heeft veel loyale werknemers, 25, 40 of 50 dienstjaren zijn geen uitzondering bij dit familiebedrijf. Vanuit de Viersprong rijd ik naar Naaldwijk voor een bestuursvergadering van Lions Club Westland over de Westlandse Vitamine Box (WVB)-actie. Het geld dat deze actie oplevert gaat naar Hospice Beukenrode in ’s-Gravenzande.

Vrijdag
Vrijdagochtend begint met een overleg bij Mastermate Delfgauw. ’s Middags is er nog even overleg over het klimaatplafond in Paulina. Tussendoor rijd ik naar QPI op Westerlee om de vrachtwagen van De Winter te begeleiden naar de inpaklocatie voor de WVB-actie. De vrijdagmiddagborrel sluit de werkweek af. Ik beperk me tot één biertje, want na het eten moet er gevolleyd worden tegen de koploper. We verliezen helaas nipt van een jong team, in een vijfsetter met 2-3.

Zaterdag/zondag
Weekend!! In principe vrij, maar maar deze zaterdag toch vroeg uit bed voor het inpakken van de 1500 groentedozen voor het Hospice. Om 17.00 uur ga ik met Caro naar het feestje van een volleybal-teamgenoot die 50 wordt. De zondag gaat op aan het lezen van de krant, klusjes in huis, wandelen en lekker eten. Onze dochters wonen op kamers, zij komen in het weekend gezellig naar het ouderlijk huis.