Rabobank en WestlandTheater De Naald verleggen samenwerking naar Food:  ‘Dit smaakt  naar meer’

Iedere Westlandse MKB’er weet: dit innovatieve glastuinbouwgebied heeft de sleutel om de wereldbevolking te kunnen voeden. Nú, maar nog belangrijker: in de toekomst. Rabobank en WestlandTheater De Naald doen er via een nieuw partnership alles aan om bedrijven en particulieren daarbij te helpen en informeren. Welkom in ‘De Proeftuin’!
Rabobank en WestlandTheater De Naald kennen elkaar natuurlijk al langer dan vandaag. Zo zagen duizenden bezoekers de afgelopen jaren honderden optredens van veelbelovende culturele nieuwkomers tijdens het Rabo Talenten Parcours. De Rabo-zaal wordt in 2021 en 2022 voor een serie van vier theatercolleges echter omgetoverd tot de zogeheten Proeftuin. ‘De Proeftuin is een serie van vier theatercolleges die aansluiten op maatschappelijke thema’s, zoals gezonde voeding en duurzaamheid’, aldus Maurice Dame, directeur coöperatieve Rabobank a.i. in leefgebied Westland. ‘Rabobank beseft dat voeding een ontzettend belangrijke rol gaat spelen in de toekomst. In 2050 leven er zo’n 10 miljard mensen op deze aarde, die allemaal moeten eten. Hoe gaan we die uitdaging met elkaar aan, ook nog eens met respect voor onze omgeving, de natuur, de planeet? Duurzame voeding is een fundamenteel onderdeel van onze Rabobank-visie. Samen met onze klanten, partners en andere partijen zoeken we oplossingen voor het uitdagende voedselvraagstuk. Ons partnership met WestlandTheater De Naald geeft ons de kans om dit thema bij de Westlander zelf – soms zelfs letterlijk – op een bordje te presenteren. Hoe leuk is dat!’

Theatercolleges
Ook directeur Nico Baars van De Naald is in zijn nopjes met het verlengde, aan de uitdagingen van deze tijd aangepaste partnership. ‘De samenwerking met Rabobank dateert al van 2012’, zegt de man die zijn theater al enkele keren naar de titel Beste Kleine Theater van Nederland loodste. ‘Gaven we voorheen met de steun van Rabobank jong talent de kans om bij ons op te treden, nu zijn het creatieve mensen die actief zijn in de voedingsindustrie en die via het Rabobank Banking4 Food-programma een kans krijgen om hun visie en talent voor het voetlicht te brengen. De eerste voorstelling was in september tijdens de Dutch Food Week. De Westlandse meester patissier Hidde de Brabander was toen te gast. Er staan nog drie voorstellingen met als thema voeding op de agenda (zie kadertje). Onze gasten bezoeken een vaak interactieve voorstelling, die in het teken staat van proeven, ruiken, voelen en beleven. Het zijn heel prikkelende theatercolleges over duurzame voeding die – net als onze samenwerking met Rabobank – echt naar meer smaken. Natuurlijk hopen we ook weer veel Westlandse MKB’ers te mogen verwelkomen.’

westlandtheater.nl
rabobank.nl

Programma De Proeftuin:
14 oktober:
Hidde de Brabander met Non-Sens (reeds plaatsgevonden).

14 februari (Valentijnsdag!):
Marije Vogelzang (fooddesigner). Een creatieve kijk op voedsel over herkomst, sociale impact of psychologische kant van eten.

15 maart:
Joël Broekaart: een zintuiglijke en smaakvolle ervaring!

Datum en naam van de vierde voorstelling zijn nog niet bekend.