DE WEEK VAN Rob Starrenburg

De vijf bestuursleden van MKB Westland zijn dagelijks in touw. Zij zijn druk met de taken die horen bij het bestuurslidmaatschap, maar daarnaast hebben zij allen nog een voltijdbaan. Streamer kijkt mee over de schouder van een bestuurslid in ‘De Week van de Ondernemer’. Deze editie bijt algemeen bestuurslid Rob Starrenburg het spits af.

Maandag
Mijn week begint altijd met een vrije dag, dat zie je veel in ‘kappersland’. Dat betekent uiteraard niet dat er niets te doen valt, een dichte salon geeft ruimte om te focussen op ander werk. Vaak staat er een vergadering gepland. Op dit moment zijn we met het bestuur van kappersgroep ‘Dare to Create’ (30 branchegenoten uit heel Nederland) het nieuwe educatieprogramma aan het invullen najaar/winter 2021/2022. In de kappersgroep leren we veel van elkaar op het gebied van management en bedrijfsvoering. Deze ervaringen neem ik weer mee in het bestuur van BIZ Honselersdijk en MKB Westland. En vice versa. Het één versterkt het ander. Door in verschillende besturen actief te zijn weet je wat er beweegt in en om de markt.

Dinsdag
Vandaag start ik vroeg de salon op en aansluitend komt het team me versterken. Samen zijn we het bedrijf Tendenz waar verschillende facetten onder vallen. Het één versterkt het ander; “Mooi van binnen en mooi van buiten” is een slogan die bij ons past. De Sapbar vult dit wekelijks heel mooi aan met verse sappen, zo is de beleving bij onze behandelingen compleet.

Woensdag
Mijn week is nooit saai! Woensdag staat in het teken van ontwikkeling en training van ons team. De nieuwe opleiding van ‘Unlabeld education’ wordt gegeven door mijn zoon Scott. Werk is ‘a way of life’ en juist bij een fysiek belastend vak als kapper, is het belangrijk om er voor te zorgen dat je fysiek sterk en gezond blijft. Daarom train ik twee keer in de week bij de sportschool om mijn lichaam fit te houden.

Donderdag
De vierde dag van de werkweek ben ik altijd te vinden in de salon; naast het knippen vergt ook het management de nodige tijd. Externe afspraken die niet op maandagen kunnen plaatsvinden, worden vaak op donderdag gepland. Als voorzitter van BIZ Honselersdijk heb ik met regelmaat contact met collega-ondernemers. In het centrum wordt hard gewerkt aan een plan om meer groen in het straatbeeld te krijgen. Ook vergen de centrumplannen, met ontwikkeling van een Huis voor de Buurt, de nodige tijd.
’s Avonds ben ik te vinden op de tennisbaan met mijn vrienden, we sluiten af aan de bar.

Vrijdag
Wederom een werkdag in de salon, het weekend staat voor de deur! De sfeer in de salon is ontspannen en er wordt hard gewerkt om de klanten tevreden met een nieuwe coupe het pand te laten verlaten. Het werken met zulke fijne klanten zorgen ervoor dat ik mijn werk elke dag met heel veel plezier doe. Het familiebedrijf is gestart op het Moddermanplein in 1937 waar we van oudsher ons mooie vak uitvoeren. Hoewel ik kan genieten van een wijntje op de vrijdagmiddagborrel, laat ik deze aan mij voorbijgaan. Vanwege koopavond (tot 21:00 uur) moet ik mijn scherpte bewaren.

Zaterdag/zondag
De laatste dagen van de week! Met veel enthousiasme werken we in de salon. Het mooie van samenwerken met je partner, is dat je dezelfde lifestyle hebt en elkaar begrijpt. Nu de horeca weer open is, eten we vaak op zaterdagavond even een hapje buiten de deur en nemen samen de week door. Daarna laten we het werk los en genieten we van elkaar, het gezin, onze vrienden en de wandelingen met onze honden.