CARWASH WESTLAND NAALDWIJK  ‘Carwash Westland bestaat 10 jaar’

Waar vroeger de auto op de stoep werd gewassen en gepoetst, rijdt menig Westlander tegenwoordig langs Carwash Westland Naaldwijk. De volledig overdekte carwash aan de Energiestraat 1 in Naaldwijk heeft een enorme groei doorgemaakt in het eerste decennium.

Opening juni 2011
Een kettingwasstraat of een doe-het-zelf wasbox was nog niet erg ingeburgerd in 2011. Her en der in Westland hadden tankstations wel voorzieningen, maar op de grote schaal als bij Carwash Westland, was nieuw voor Westland. T-J van der Drift heeft het bedrijf opgericht, omdat hij erop rekende dat er behoefte aan zou zijn in Westland. “Het was een leuke uitdaging, je weet nooit hoe zo iets gaat lopen…” zegt Nick van der Ende. Van der Ende kwam kort na oprichting in dienst als assistent bedrijfsleider, werd later bedrijfsleider en is nu zelfs directeur van het bedrijf.

Groei
De klantenkring groeide met de jaren flink, het comfort werd met open armen ontvangen door automobilisten én bedrijven uit de regio. Van der Ende zag ook het team groeien: “T-J begon hier met een klein team en er waren altijd drie mensen aanwezig. Nu zijn er dagelijks acht medewerkers actief, onder leiding van bedrijfsleider Duncan en mijzelf. In totaal hebben we 20 medewerkers onder contract. Om klanten snel geholpen te laten worden, moesten we wel groeien in het aantal medewerkers.”

Wasstraat en doe-het-zelf wasboxen
Klanten kunnen kiezen uit de 50 meter lange wasstraat of voor één van de acht doe-het-zelf wasboxen. De meeste mensen kiezen voor de wasstraat, de wasboxen zijn ideaal voor grote werkbussen, pick-ups en motors. “Na het wassen kan men gratis de auto van binnen reinigen met krachtige stofzuigers en de nieuwe dashboardluchtspuitjes. Op het stofzuigplein zijn mattenwassers, een pomp voor de juiste bandenspanning en een geurautomaat aanwezig. Ook verkopen we hier diverse producten voor de finishing touch. Betalen kan overal contant, met een betaalpas of met onze waspas.”

Waspas
“Bijna driekwart van onze bezoekers kiest voor een waspas. De voordelen hiervan zijn groot; deze is onbeperkt geldig, je wast gratis op je verjaardag, je betaalt gemakkelijk contactloos, je kunt meerdere passen op één klantnummer plaatsen, je krijgt een bonus tot 20% per keer als je de kaart opwaardeert en je wast altijd met korting.” besluit Van der Ende.

carwash-westland.nl