De regio als klaslokaal met de WNTweb-beroepenbank

Op maandag 15 april verwelkomde Buitelaar Metaal twaalf nieuwsgierige kinderen van BSO De Grote Ridder uit De Lier. Dit bezoek was tot stand gekomen via de WNTweb beroepenbank. Via dit online platform kunnen scholen en BSO’s inmiddels bij bijna 30 bedrijven en organisaties uit het Westland een gastles of bedrijfsbezoek aanvragen.

Vanaf het moment dat de kinderen bij het bedrijf aankwamen, werden ze ondergedompeld in de fascinerende en creatieve wereld van metaalbewerking. De medewerkers van Buitelaar Metaal stonden klaar om hun bedrijf te laten zien, kennis te delen en de kinderen aan te moedigen alles te vragen wat hun nieuwsgierigheid opwekte.

Voor de kinderen was het bezoek niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Ze kregen de kans om te zien hoe producten worden ontworpen en gemaakt. En ze mochten ieder een eigen BBQ-tang maken. 

Niet alleen de kinderen profiteerden van deze ervaring; ook de medewerkers van Buitelaar Metaal werden geïnspireerd en gemotiveerd door de nieuwsgierigheid en energie van de jonge bezoekers. Het delen van hun passie voor het vak en het zien van de oprechte interesse van de kinderen zorgde voor een waardevolle uitwisseling van kennis en ervaring. 

Dit bezoek benadrukt het belang van het vroeg kennismaken van kinderen met verschillende beroepen en sectoren. Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met diverse vakgebieden kunnen ze hun talenten en interesses ontdekken en hun toekomstige carrièrepad verkennen. Dit is vooral belangrijk in sectoren waar sprake is van een tekort aan gekwalificeerd personeel.

Willen jullie ook de nieuwe generaties inspireren voor de mooie beroepen in het Westland? Sluit dan ook aan bij de WNTweb beroepenbank (www.wntweb.nl/beroepenbank). Neem daarvoor contact op met s.tegtmeier@wntweb.nl.
We leggen graag uit hoe het werkt en denken mee bij het opzetten en uitvoeren van lessen.