De Bruin fietsen ‘Westland kiest  voor de leasefiets!’

Hoewel het leasen van een fiets alweer bijna twee jaar fiscaal aantrekkelijk is, loopt het nog geen storm voor de regeling. Ook in Westland was de interesse mondjesmaat, maar daar gaat verandering in komen. De Westland Adviesgroep, De Bruin Fietsen en Fietsersbond Westland hebben gezamenlijk besloten meer aandacht te vragen voor het leaseplan.

Pilotproject Westland Adviesgroep
“Veel mensen weten dat er ooit een regeling bestond waarbij je tegen een aantrekkelijke prijs een fiets kon aanschaffen,” betoogt Marco Smit, mede-eigenaar van Westland Adviesgroep, “echter die regeling bestaat niet meer… Pal voordat corona de wereld in haar greep kreeg, is er wel een nieuwe optie ontstaan om goedkoop een nieuwe fiets te rijden; de lease-a-bike-regeling. Westland Adviesgroep heeft 21 personeelsleden en we willen hen dit graag allen aanbieden. Toch zijn we klein begonnen om eerst te zien hoe het precies werkt. Is het veel rompslomp? Of is alles zo gepiept? Jonneke van den Berg is onze eerste collega die een e-bike heeft gekocht en de pilot bevalt ons
allen goed.”

Onderscheiden als werkgever
Mede-eigenaar Rob Warmenhoven valt Smit bij: “Voor Westland Adviesgroep waren er meerdere redenen om hieraan mee te doen. Allereerst moeten we zelf ervaren hoe een regeling werkt, voordat we erover kunnen adviseren. Daarnaast moet je als werkgever tegenwoordig aantrekkelijk blijven; middels deze regeling kun je je onderscheiden als werkgever. Ten derde krijg je op deze manier gezondere werknemers, immers ze bewegen meer. Het sluit ook aan bij het ASR Vitalityprogramma waaraan wij deelnemen; hiermee kunnen de medewerkers punten verdienen en met die punten waardebonnen.”

Eenvoudige regeling
De regeling is relatief eenvoudig en te vinden op fietsersbondwestland.lease-a-bike.nl, zegt voorzitter Frans Visee van Fietsersbond Westland: “Het is een bruto-netto-regeling, dus er is een voordeel voor de werknemer. Dit kan oplopen tot circa 700 euro bij aanschaf van een fiets van 2000 euro. Op de website is een rekenmodel te vinden zodat iedereen zijn eigen berekening kan maken. De werkgever zal graag meewerken aan dit gezonde plan, het is ook nog eens bijzonder duurzaam. Zzp’ers kunnen tevens gebruik maken van het fietsleaseplan. Ik roep ondernemers op om gebruik te maken van de optie die de rijksoverheid biedt, het is zonde om geld te laten liggen. Als Fietsersbond proberen we bedrijven aan onze borst te drukken, op deze manier gaat dat goed. Zo wordt Westland nog meer een fietsgemeente!”

De Bruin Fietsen

De fietsen worden in Westland geleverd door De Bruin Fietsen. Met vestigingen in Honselersdijk, Monster en Naaldwijk zit er altijd een deelnemende winkel in de buurt. Eigenaar Ronald de Bruin wordt blij van het leaseplan: “Het is een prachtige kans om een fiets aan te schaffen tegen een lagere waarde dan normaliter. Onze winkels leveren de fietsen die worden ingekocht bij PON, dat is zo’n grote partij dat de wachttijd minimaal is. Binnen twee weken kun je op jouw leasefiets zitten. Na de levering zorgt De Bruin Fietsen voor service, nazorg, de verzekering en indien noodzakelijk herstelwerkzaamheden. Of mensen nu een e-bike of een reguliere fiets willen, wij denken graag met de klanten mee en ontzorgen graag. En na drie jaar lever je de fiets in, of je kunt hem kopen voor 15% van de nieuwwaarde.”

debruinfietsenfitness.nl