JPT Personal Training & Coaching blijft in beweging

JPT Personal Training & Coaching biedt een totaalconcept voor de fysieke en mentale gezondheid van zijn klanten. Het in Naaldwijk gevestigde bedrijf kent met ‘JPT Body & Mind’ en met de Bodytec Studio’s, twee gelieerde bedrijven die zich op hetzelfde doel richten.

Hamstringblessure
Eigenaar en oprichter Jeroen Pronk wist lange tijd niet echt wat hij wilde in het leven, tot een hamstringblessure hem de weg naar zijn uiteindelijk succesvolle pad wees; “Meerdere beroepen had ik geprobeerd, maar niets beklijfde. Wel sportte ik altijd op hoog niveau, een blessure hoort daar soms bij. Tijdens een revalidatie op Papendal stuitte ik op een fysiotherapeut en bedacht ik actief te gaan worden in de fitness. Ik behaalde de benodigde sport- en personal trainings-diploma’s en begon bij Avilas in Naaldwijk. Vervolgens werd ik clubmanager bij The Fitness Experience, maar het vele vergaderen ging me tegenstaan. Ik besloot personal trainer te worden en huurde een oude loods in Ypenburg.”

Kassenbouw
Waar Pronk ook even in de kassenbouw werkte, heeft ook zijn vrouw Pascale de Goeij een achtergrond in deze bij uitstek Westlandse branche; “Toen ik 21 jaar was overleed mijn vader plotseling, hij had een eigen bedrijf in Amerika met een groot team aan het werk. Toen ik dat alles netjes had afgewikkeld, had ik in korte tijd alles geleerd van het ondernemerschap. Vervolgens ben ik verder gegaan in loondienst bij T-mobile en DELL, onder andere als sales manager. Op zeker moment hebben we besloten om JPT samen uit te bouwen. Nu houd ik me onder andere bezig met marketing & sales en geef ik bijvoorbeeld interne trainingen.”

Ondernemende klanten
De klantenkring van JPT bestaat voornamelijk uit ondernemers, maar ook uit particulieren of werknemers van bedrijven. “Wat zij allen gemeen hebben is dat ze willen werken aan de beste versie van zichzelf.” zegt Pronk. “Soms moeten klanten ook eerst mentaal aan de slag, als je voor de achtste keer gaat afvallen is er misschien meer aan de hand. We helpen klanten zichzelf doorgronden en bieden een breed pakket. In Nederland zijn we qua breedte uniek en we lopen ook voorop. Denk aan onze Bodytec Studio’s, dat zijn er nu zes; in De Lier, Naaldwijk, Wateringen, Den Haag, Delft en Voorschoten. Niemand die een paar jaar geleden tegen ons zei: “Zet me maar 20 minuten onder stroom.” We waren de tweede in Nederland en begeleiden nu vele klanten naar hun gewenste doelen.

Cryotherapie en hoogtetraining
Naast personal training, bodytec training, coaching, fysiotherapie, fysio-bodytec, voeding- & lifestyle advies, mindfulness, bars, vitaliteitschecks en massages staat JPT ook voorop in het ontwikkelen en toepassen van innovaties. “Cryotherapie is een koudetraining waarbij je enkele minuten in een ruimte van 110 – 140 graden onder nul verblijft. Het is populair geworden en wordt veel door sporters gebruikt. Het geeft een energieboost, hogere weerstand, herstel na een training, celvernieuwing, huidverbetering en vele andere voordelen. Ook onze nieuwe hoogtekamer, wat uniek is in Nederland, zal meer topsporters gaan trekken. We kunnen er een hoogte nabootsen van 5200 meter waardoor je een efficiënter zuurstoftransport krijgt. Mensen met bijvoorbeeld COPD, Astma, COVID, Diabetes of obesitas hebben hier veel baat bij.

In beweging
Het ondernemersechtpaar blijft in beweging, letterlijk en figuurlijk. “Naast onze kinderen Fleur en Jim is JPT wel ons derde kindje.” zegt Pronk lachend. “We blijven het uitbouwen en nieuwe diensten aanbieden. We willen bijvoorbeeld met JPT Consultancy gebruik maken van de kennis die bij leden aanwezig is, zo versterkt men elkaar. Ook JPT Community is een voorbeeld waarbij we ondernemers met elkaar laten kennismaken en verbinden, zo kunnen ze netwerken of meegaan naar een uitje en tegelijkertijd gezond bezig zijn.” De Goeij voegt toe: “Eigenlijk verlagen wij de druk op het zorgstelsel. Maar ook in het klein is dat al merkbaar, als een ondernemer goed in zijn vel zit, zal zijn team dit merken en zijn de prestaties beter.”

Meest onderscheidend in de branche

jptraining.nl