Dave van Koppen, LPF Westland: College heeft veel bereikt in een lastige tijd.

Naaldwijker Dave van Koppen voert de lijst aan van LPF Westland en is in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool. Behalve het fractievoorzitterschap in de huidige raad steekt hij tijd in zijn gezin, sporten en zijn tweewekelijkse bezoekjes aan De Kuip om Feyenoord te aanschouwen.  

De gemeenteraad in Westland bestaat nu uit negen partijen, straks mogelijk tien. Zou de kiesdrempel omhoog moeten binnen gemeenten? 

Ja; dan zouden we in Westland af zijn van partijen als GroenLinks, PvdA en D66.

Is Nederland klaar voor een gekozen burgemeester? 

Jawel, de eerste gekozen burgemeester van Westland is dan ook al bekend;  Dave van Koppen!

Alle gekheid op een stokje; hoe belangrijk is het om partijgenoten te hebben op andere niveaus (provincie, Tweede Kamer, waterschap etc.)?   

Helemaal niks waard! Dat is de afgelopen periode ook wel gebleken. Als het puntje bij paaltje komt is Westland ineens niet zo belangrijk meer voor de landelijke overheid, ook voor Westlandse Tweede Kamerleden of lobbyisten bij LTO. Ze zouden Westland wel even op de kaart zetten, dat hebben we gezien met de ODE-regeling…. Lokale verkiezingen is lokaal stemmen!

Wat hebben jullie lokaal voor elkaar gebokst in de afgelopen periode? 

Een grote hoeveelheid dossiers is vlotgetrokken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwbouwprojecten als de Dalton Mavo, Droom-Je-Thuis of De Dirigent in Naaldwijk of De Schakel in Maasdijk. Na jaren discussie is het nu binnen één periode mogelijk gemaakt. Dat helaas niet alles zo daadkrachtig is opgepakt is jammer en onontkoombaar. We hebben de afgelopen twee jaar in een bijzondere tijd geleefd. Als je ziet wat er dan nog allemaal bereikt is, mag je daar denk ik trots op zijn. 

Wat had je bijvoorbeeld concreter willen oppakken? 

Het gemeentelijk inkoopbeleid is echt een belangrijk punt. Op de één of andere manier komt dit maar niet goed van de grond. In theorie klopt het misschien allemaal, maar in de praktijk gaat er nog veel mis. Westlandse bedrijven moeten zéker voorrang krijgen bij het gemeentelijk inkoopbeleid!

Wat is dé oplossing voor het huisvesten van arbeidsmigranten?   

Wij pleiten al jaren voor wonen bij de tuinder. Kleinschalig en op eigen terrein. Ook locaties als ABC Westland in Poeldijk en Flora Holland in Naaldwijk voor grootschaligere projecten lossen het probleem op.

www.lpfwestland.nl