&BEEK: Flexibele financiële directeur voor ondernemers. En meer!

Oorspronkelijk richtte Beekman & Verbeek zich vooral op Westlandse ondernemers. Omdat ook steeds meer opdrachtgevers uit Haaglanden en Rotterdam aanklopten bij de financiële zwaargewichten, bleek de locatie bij het Forepark perfect, vertelt Edwin Beekman. “Precies op het kruispunt van Westland, Rotterdam en Den Haag. Bovendien biedt dit gebouw alle ruimte om verder te groeien. Dat kunnen we goed gebruiken!”

Het is hard gegaan met Beekman & Verbeek. Sinds drie jaar levert Edwin samen met Barry Verbeek op flexibele basis financieel directeuren aan bedrijven die (nog) geen CFO hebben. Barry: “Veel ondernemers hebben hun core business prima voor elkaar, maar missen financiële expertise. Zodra complexere zaken als controleplicht, bedrijfswaardering, of verkoop van je onderneming zich aandienen, moet je kunnen vertrouwen op een financieel directeur die de taal spreekt van ondernemers.”

Alleen kosten bij impact
Niek Nieuwenbroek, aangesloten vanaf het eerste uur, vult aan: “Onze kracht zit in onze flexibiliteit. Je kunt onze CFO invliegen voor een uurtje, een dagdeel of een week. Eenmalig of elke maand weer. Eigenlijk heb je een financieel directeur, zonder dat je maandelijks een topsalaris moet betalen. Wij kosten je alleen geld op het moment dat wij impact kunnen maken!” Edwin: “Lang niet ieder bedrijf heeft dagelijks een financieel zwaargewicht nodig. Maar áls het financieel net wat ingewikkelder wordt, staan wij naast je. Ons motto is: ‘Rust in je hoofd, balans in je zaak.’ We merken dat veel van onze opdrachtgevers dat letterlijk zo voelen. Ze verzuchten: ‘Dit had ik jaren eerder moeten doen!’ Meestal weet je pas wat je gemist hebt als je het eenmaal hebt ervaren.” Beekman & Verbeek blijkt een welkome aanvulling op de bestaande kring adviseurs rondom een ondernemer, vertelt Niek. “Wij doen bijvoorbeeld voorbereidend werk voor de accountant, of denken met HR mee over de financiële kant van personeelsbezetting. Dat helpt bij het maken van de juiste beslissingen!”

Persoonlijke klik met ondernemer
Barry: “En dat werkt! Nog maar 2 jaar terug stonden wij met zes mensen op de cover van Streamer. Nu maken al meer dan 20 associates met financiele expertise onderdeel uit van Beekman & Verbeek, en we groeien nog steeds! Niet iedere financieel expert past trouwens bij ons bedrijf. Je moet gaan voor de persoonlijke klik met onze opdrachtgevers en het vooral léuk vinden om bij ons te werken.” “Onze kantoorruimte, uitgebreide netwerk en interne kennissessies trekken precies de juiste financials aan. Iedereen werkt zelfstandig, en toch vormen we een hecht team. Naast expertise vragen wij ook een praktische insteek van onze CFO’s,” vertelt Edwin. “Een hortibedrijf of transportonderneming zit niet te wachten op gebakken lucht, maar wil vooral goed en professioneel geholpen worden.” Niek bleek héél goed te passen bij deze filosofie: sinds kort is hij benoemd tot derde partner van het kantoor. “Inderdaad, tijd voor een andere naam en logo,” lacht Niek. “Het wordt “&BEEK’. Dat klinkt herkenbaar, en verwijst naar een flexibel beekje, dat altijd in beweging blijft.” Edwin: “De ‘&’ is gebleven, maar nu staat BEEK erachter om vooral de klant nog meer centraal te stellen. Daarnaast staat de ‘&’ ook voor groei, mensen en expertise. We willen onze opdrachtgevers ook op andere vakgebieden highlevel gaan ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan een CIO voor strategische IT-vraagstukken.” 

beek.eu