Recordbedrag voor Jade Uitwaaimomenten opgehaald tijdens HaringPraet

Tijdens de jaarlijkse haringparty van MKB Westland bij Hotel Restaurant Unicum Elzenhagen is het eerste vaatje haring traditiegetrouw geveild. Dit jaar werd er een recordbedrag opgehaald voor het goede doel, Jade Uitwaaimomenten. Naast netwerken en het samenbrengen van ondernemers, is de veiling altijd een hoogtepunt van de avond. Voorzitter Shirley Schelkers blikt tevreden terug op de succesvolle avond. “We hadden met Stichting Jade Uitwaaimomenten kinderkanker een prachtig doel uitgekozen. Dankzij de inspanningen van onze veilingmeester Alphons De Wit hebben we € 11.200,- opgehaald. Dit bedrag had ik absoluut niet verwacht, ik ben trots dat onze leden dit bij elkaar hebben gebracht!”

Voorafgaand aan de HaringPraet vond de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Hier werd het afgelopen jaar geëvalueerd en vooruitgeblikt naar het komende jaar. Daarnaast stonden er twee bestuursleden ter verkiezing. Jennifer Fluitman, die al enkele jaren als secretaris verbonden is aan MKB Westland, verlengde haar termijn met twee jaar om voldoende tijd te hebben voor de inwerking van een opvolger. Ook werd Kim Koornhof van Flanc als nieuw bestuurslid benoemd. “Met mijn financiële ervaring bij een bank en de kennis en expertise die we bij Flanc hebben en uitbreiden met de verschillende ondernemers waarmee we werken, kijk ik er naar uit om verbinding te maken met de leden van het MKB Westland. Ik ben heel enthousiast en voel me welkom binnen het bestuur, waar ik direct de ruimte krijg om leuke ideeën te initiëren en samen op te pakken. Ik kijk er naar uit om alle leden van MKB Westland persoonlijk te ontmoeten en samen te gaan bouwen!” aldus Kim.

Het doel van de veiling raakte de aanwezige ondernemers diep. Jade Uitwaaimomenten, opgericht door Jade en haar vader René Kops, biedt gezinnen van kinderen die onder behandeling zijn voor kinderkanker een ‘uitwaaimoment’ in een vakantiehuisje van Strandpark Vlugtenburg in ‘s-Gravenzande. Hier kunnen zij een midweek of weekend doorbrengen om dierbare herinneringen te maken, even weg van de zware behandelingen. De opbrengst van de veiling was een enorme verrassing voor René Kops: “Niet te geloven, met dit opgehaalde bedrag kunnen we 14 gezinnen blij maken. Dit had ik echt niet verwacht!”

De veiling van het eerste vaatje haring tijdens de HaringPraet heeft dus niet alleen een nieuw recordbedrag opgeleverd, maar ook vele gezinnen de mogelijkheid gegeven om kostbare momenten samen door te brengen.

Veilingmeester: Alphons De Wit
Schoonmaken eerste haring: Wethouder Peter Valstar
Winnaar haring: Roland van Gulik
Haring: Jeroen Vijverberg

Ben jij ondernemer in Westland en wil je aansluiten bij de netwerkbijeenkomsten van MKB Westland en je belangen door ons laten behartigen, neem dan contact op via info@mkbwestland.nl.

Bestuur MKB Westland: Shirley Schelkers, Eric de Winter, Jennifer Fluitman-Marinussen, Patrick Jordens, Willem Karel Nowee en Kim Koornhof
MKB Office: Linsey Brederode – de Coninck en Marjan Naaktgeboren

video: West Country Media

 

Foto’s: Mabel Bohms