Anja van der Voort en Mandy Hogervorst van CAN Concepts: Al tien jaar de perfecte combinatie voor interieurconcepten

Al tien jaar timmeren Anja van der Voort en Mandy Hogervorst van CAN Concepts in Westland en omstreken samen aan de weg bij het vormgeven van ruimtes waarin wordt gewerkt, geleerd én gewoond. 

Een van hun meest recente interieurprojecten is de nieuwe kantoorruimte van Uitgeverij West Media, niet geheel toevallig ook betrokken bij deze uitgave van Streamer. Verder kennen veel Westlandse MKB-ondernemers deze uitgeverij van kranten als Het Hele Westland en speciale uitgaven als Westlandse Banen en Truckers WL. Mandy: “Een uitdagende opdracht ook weer, op een locatie – kantorengebouw Paulina in Maasdijk – waar we ook al betrokken waren bij de inrichting van het atrium en enkele andere bedrijfsruimtes. Voor West Media was de link met hun vakgebied “kranten maken” belangrijk. Dat komt terug in de meubels met daarin de oude typemachines, die nog gebruikt zijn door de allereerste journalisten van Het Hele Westland. De kleuren van het logo zie je terug, met diverse groene en blauwe accenten. Verder hebben de diverse kantoorruimtes namen die verwijzen naar de stad waar hun huis-aan-huiskranten verschijnen, zoals Hofstad (Den Haag), Jeneverstad (Schiedam), Haringstad (Vlaardingen) en natuurlijk Glazen Stad (Westland). Momenteel wordt nog gewerkt aan een creatieve uitwerking van deze namen op de wanden van deze stedenruimtes. In het voortraject zijn overigens ook de medewerkers nadrukkelijk betrokken. Wat willen zij, waar voelen zij zich prettig bij? Daarom is er ook een interieurcommissie opgericht. Het heeft geresulteerd in een moderne, sfeervolle kantoorruimte met historische details, waarin iedereen zich erg thuis voelt, zo hebben de eerste maanden uitgewezen.”

Uniek

Voor Mandy en Anja is elke opdracht telkens weer anders. Daarom is er ook niet echt sprake van een bepaalde “CAN-huisstijl”, die verraadt dat een ontwerp is gecreëerd door CAN Concepts. “Het gaat uiteindelijk om de identiteit en bedrijfscultuur van onze opdrachtgever,” legt Anja uit. “Wie zijn ze, wat willen zij met de inrichting communiceren naar de klanten en personeel, hoe creëert de onderneming een optimale werkomgeving voor zijn medewerkers? Het is duidelijk dat dit voor ieder bedrijf anders is. We creëren en ontwerpen daarom telkens eigenlijk iets unieks.”

Jas

Mandy tot slot: “Als het complete plaatje klopt, zoals bij West Media, dan draagt de bedrijfsinrichting op tal van manieren bij aan de uitstraling en het succes van de onderneming. Dát is uiteindelijk ons gezamenlijke doel: de perfect passende jas creëren. Dat kan zijn in nieuwbouw, maar zeker ook in bestaande bedrijfspanden. Dat laatste is ook heel interessant, want nieuwbouw van bedrijfsonroerendgoed is in Westland inmiddels best een uitdaging geworden.”

www.canconcepts.nl