Vastgoedeigenaren bereid om mee te denken over retailleegstand

Maandagavond 28 oktober is tijdens het Retail Event van MKB Westland en Gemeente Westland in De Kiem in ’s-Gravenzande meteen ook de nieuwe editie van BOEM! gepresenteerd. Het op Westland gerichte bedrijfsonroerendgoed magazine staat dit keer volledig in het teken van de Westlandse retailsector met al haar dynamische ontwikkelingen en uitdagingen.

Opmerkelijk in de nieuwe BOEM! is de toezegging van vastgoedeigenaren om mee te denken over de leegstand in onder meer Winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. Zo zegt Huub Elders van Colliers International (vastgoedbeheerder van o.a. het Spoorwegpensioenfonds dat eigenaar is van De Tuinen) dat hij de uitnodiging van Marjan Naaktgeboren van MKB Westland om met andere partijen in gesprek te gaan over leegstand in De Tuinen heeft geaccepteerd en zeker bereid is om constructief mee te denken. Ook Onno van der Heijden van Marma Vastgoed reikt de hand, al zegt hij wel dat de Gemeente Westland met een retailvisie nu eerst zelf aan zet is.
Wethouder Karin Zwinkels van Westland komt in BOEM! aan het woord over de economische visie die de gemeente samen met partijen als MKB Westland, Glastuinbouw Westland en VNO-NCW Westland-Delfland ontwikkelt. Ze blikt vooruit op deze visie, die in 2020 handen en voeten gaat krijgen.

Rondetafelgesprek bedrijfsmakelaars
Ook is er een verslag van een rondetafelgesprek dat de bij BOEM! aangesloten partners en bedrijfsonroerendgoed makelaars Batenburg Bedrijfsmakelaars, Rijnpoort Makelaars, Santen & Gasille Makelaars en Malkenhorst Makelaars met elkaar voerden over de uitdaging om leegstand in Westland zoveel mogelijk te voorkomen, dan wel terug te dringen. Samenwerking tussen alle betrokken partijen is voor de makelaars een absolute vereiste om te komen tot een gezonde retail toekomst in de Westlandse dorpskernen.

Subsidieregelingen
Heel interessant voor Westlandse ondernemers is het artikel over de twee fondsen waarop zij een beroep kunnen doen als zij een financiële impuls denken te kunnen gebruiken: de ‘Subsidieregeling Kennis en Innovatie Westland’ en de ‘Subsidieregeling Investerings Impuls Retail’. Tot slot is er naast een interview met Edward Koornneef van Koornneef Vastgoed & Ontwikkeling nog veel meer interessant leesvoer te vinden in de nieuwe editie van BOEM!.

De digitale versie is hier te bekijken > https://issuu.com/sdcom/docs/boem_6?fr=sYTMxODQ1ODE3Nw