Vader en dochter Koornneef trots op nieuwe Jumbo Foodmarkt

Ik ga nooit bij mijn vader werken”, riep Esmée Koornneef als kind regelmatig. Maar wat ooit begon als bijbaantje werd een afstudeeropdracht en uiteindelijk toch een fulltime job.
Na ervaring te hebben opgedaan bij de Jumbo Koornneef-vestigingen in Naaldwijk en Oud-Beijerland werd ze in 2021 foodmarktmanager in Leidschendam. “Ik blijk het toch een ontzettend leuke business te vinden”, bekent ze lachend. 

In het Foodcafé is het gezellig druk als Edward en Esmée aanschuiven voor een verhaal over de gloednieuwe Jumbo Foodmarkt in Naaldwijk. Vader en dochter zijn trots op wat zij hun klanten kunnen bieden met deze nieuwste loot aan de Jumbo Koornneef-tak. “Wij bieden hier verschillende foodservice-elementen”, vertelt Esmée. “Je kunt terecht voor kant-en-klaarmaaltijden om mee te nemen en in het Foodcafé kun je bijvoorbeeld een lekkere pizza of een vers broodje komen eten. We hebben daarnaast onder één dak verschillende speciaalzaken: onder meer een visboer, een bakker en een slager.” Edward tekent daarbij aan dat het gewone assortiment voor Nederlandse begrippen ongekend groot is. “Als je een product bij ons niet vindt, vind je het waarschijnlijk nergens.”

Hoog serviceniveau

De indeling en inrichting van de bijna 4.000 m2 grote winkel is het resultaat van jarenlange inspanningen. Daar ligt ook de passie van supermarktondernemer Edward. “We hebben veel tijd en aandacht besteed aan de beleving die we onze gast – we praten liever over gasten dan klanten – willen meegeven. Als je hier binnenstapt, moet het niet voelen als een megagrote winkel. Het mag juist wel een beetje ‘cosy’ zijn. 

En daar zijn we volgens mij heel goed in geslaagd.” Dat de nieuwe foodmarkt een fijne plek is om te winkelen is één ding, maar Jumbo belooft ook nog eens de goedkoopste supermarkt te zijn. De combinatie van lage prijzen en een hoog kwaliteits- en serviceniveau noemt Edward uniek. En die goede service zit in talloze, soms kleine dingen. Van een ruime parkeergarage, waar je zonder angst voor schade naar binnenrijdt, tot een welgemeende begroeting door een hulpvaardige medewerker. “We doen veel aan training van medewerkers en dagen ze bijvoorbeeld met challenges en mystery guests uit om onze gasten optimaal van dienst te zijn.”

Unieke kans

Esmée luistert aandachtig naar haar vader. De pas 24-jarige manager realiseert zich maar al te goed dat ze nog een groentje in het supermarktvak is. Ze had ook nooit gedacht dat ze in de voetsporen van haar vader zou treden. 

“Maar ik ontdekte dat van negen tot vijf op kantoor zitten niks voor mij is en dat dit juist goed bij mij past. Ik hou van de dynamiek: het ene moment ben ik bezig met strategische keuzes en even later spring ik bij achter de kassa of help ik vakkenvullen. Ik vind het ook leuk om zoveel collega’s te hebben en om dicht bij de klant te staan. En natuurlijk heb ik het geluk dat ik via mijn vader de unieke kans kreeg om in de Mall of the Netherlands aan de slag te gaan.” Edward laat weten dat ze daarmee niet de gemakkelijkste vestiging onder haar hoede kreeg. De foodmarkt in Leidschendam liep verre van geweldig en bracht flink wat uitdagingen met zich mee. “Ze doet het ontzettend goed”, klinkt het met onverholen trots. “Dat vind ik echt heel knap!”

jumbokoornneef.nl