Robert Heuchemer van Fixxt: “Onafhankelijke kijk van Ondernemersklankbord heel waardevol”

Ik heb zelf veel aan het Ondernemersklankbord gehad.
Als beginnend ondernemer is het fijn om advies te krijgen en om af en toe te sparren. Ik heb inmiddels ook een aantal van mijn klanten naar het OKB verwezen. Als je als ondernemer in een lastige fase zit, kunnen zij je echt goed op weg helpen.” Aan het woord is Robert Heuchemer van administratiekantoor Fixxt. Een jonge, succesvolle ondernemer die graag andere ondernemers helpt. 

Robert Heuchemer werkte onder meer voor de Rabobank en het ministerie van Financiën en startte twee jaar geleden zijn eigen administratiekantoor. Van het voornemen om zijn klantenkring rustig op te bouwen, kwam niet veel terecht. “Het werd al snel drukker en drukker en inmiddels werken we hier met drie fulltime medewerkers, twee stagiaires en een zzp’er.”

Bron van informatie
Bij de start van zijn onderneming heeft Robert veel gehad aan zijn contact met OKB-adviseur Piet Ruigrok.
“Ik had geen echte leermeester in mijn omgeving en heb dus veel dingen zelf moeten ontdekken. Dan is het fijn dat je zo’n ervaren adviseur als klankbord hebt. Ik vond het heel tof dat ik met Piet over alles kon praten. Natuurlijk blijf je als ondernemer uiteindelijk wel zelf verantwoordelijk. Zo vindt Piet het maar vreemd dat ik voor de jaarafsluiting van mijn klanten geen uitstel aanvraag, maar dat allemaal in de eerste drie maanden van het jaar afrond. Ik hou toch aan dat idee vast omdat ik vind dat de jaarcijfers een belangrijke bron van informatie zijn en sturing kunnen geven aan de plannen van een ondernemer. Misschien eigenwijs, maar uiteindelijk wel een aanpak die onze klanten waarderen.”

Gratis klankbordtraject
Inmiddels is Robert zelf geen ‘klant’ meer bij het OKB. Wel verwijst hij zijn eigen relaties soms door naar het Ondernemersklankbord. “Veel bedrijven hebben in coronatijd het hoofd boven water kunnen houden door overheidssteun. Sommige ondernemers moeten die steun of een deel daarvan terugbetalen en komen daardoor in financiële problemen. Als ik dat signaleer, wijs ik ze altijd op de diensten van het OKB.” Peter Weber, coördinator van OKB Haaglanden, benadrukt dat het belangrijk is dat ondernemers in zo’n geval tijdig in actie komen. “Je ziet dat mensen soms hun kop in het zand steken en geen keuzes durven maken. En natuurlijk is dat heel begrijpelijk, maar een oplossing is het niet. Onze adviseurs kunnen echt helpen, maar dan moet je niet te lang wachten met het inroepen van hulp. Vanwege de coronacrisis kun je in 2022 bovendien nog gratis gebruikmaken van ons klankbordtraject.”

Oplossing vinden
Peter en Robert voorzien dat een grote groep ondernemers het de komende tijd moeilijk krijgt. Tegenover dat sombere geluid laten ze graag optekenen dat er in veel gevallen heus een oplossing te vinden is. Robert: “Wanneer je als ondernemer zelf in de problemen zit, lijkt het soms onoplosbaar. Met Fixxt proberen we dan te helpen door het probleem als het ware in stukjes te hakken en stap voor stap aan te pakken.” Peter: “En als OKB kunnen wij met een onafhankelijke blik naar het probleem kijken. Dus heb je twijfels of je het wel gaat redden: kom in actie en neem contact met ons op!”

Aanmelden voor het gratis klank­bordtraject kan via 

ondernemersklankbord.nl