Nieuw bedrijvenregister Westland maakt lokaal inkopen makkelijker

De Gemeente Westland vindt het belangrijk om producten en diensten zoveel mogelijk in te kopen bij lokale ondernemers. Samen met MKB Westland is daarom een vernieuwd en eenvoudiger bedrijvenregister ontwikkeld.

Iedere Westlandse ondernemer kan zich eenvoudig en gratis aanmelden voor het bedrijvenregister. Het gebruik van eHerkenning is daarbij niet nodig. Het register biedt medewerkers van de Gemeente Westland een overzicht van de diensten en producten die lokale ondernemers kunnen leveren.

Wethouder Goudswaard benadrukt dat het vernieuwde bedrijvenregister een langgekoesterde wens was. “Er zijn talloze prachtige Westlandse bedrijven waar niet iedereen altijd van op de hoogte is. Met het bedrijvenregister is voor alle medewerkers van de Gemeente Westland in één oogopslag zichtbaar welke ondernemer zij nodig hebben voor de dienst of het product dat zij zoeken. Op deze manier hopen we meer lokaal in te kopen en aan te besteden. Ik roep dan ook alle ondernemers in Westland op om zich snel in te schrijven.” Shirley Schelkers, voorzitter MKB Westland geeft aan: “Met deze automatisering en nauwe samenwerking met de gemeente zijn wij erg blij dat zij gehoor hebben gegeven aan onze wensen voor de Westlandse ondernemers. MKB Office biedt ondersteuning aan dit platform. Het lokaal inkopen voor ons een van onze speerpunten.”

Alle ondernemers die zich eerder hebben aangemeld bij het oude register zijn automatisch overgenomen in het nieuwe register. Zij zijn geïnformeerd over de mogelijkheid om hun gegevens te controleren en eventueel aan te vullen. Het is belangrijk om duidelijke zoekwoorden op te geven omdat medewerkers van de Gemeente Westland die gebruiken om de producten en diensten van ondernemers in het register te vinden. Zorg er dus voor dat alle dienstverlening helder wordt omschreven.

Bij inkoop en aanbestedingen heeft de gemeente te maken met wetgeving. Door deze wetgeving kan de gemeente niet altijd direct opdrachten aan een lokale leverancier en/of dienstverlener verstrekken, bijvoorbeeld bij opdrachten boven de vastgestelde Nationale of Europese drempelbedragen. Daarom worden opdrachten ook uitgevoerd door niet-lokale partijen. In het inkoopbeleid van de gemeente leest u meer over het selecteren van lokale ondernemers.

Door je als ondernemer te registreren in het bedrijvenregister, breng je jouw producten en/of diensten onder de aandacht van medewerkers van de gemeente en vergroot je de kans om opdrachten voor de gemeente uit te voeren. Wil jij dat ook?

Registreer dan jouw bedrijf op bedrijvenregisterwestland.nl