Ondernemers verder helpen met kennis, netwerk en financiële oplossingen

Rabobank is onlangs hoofdpartner geworden van de Ondernemersprijs van MKB Westland. Onder het genot van een kop koffie spraken we hierover met Brendan van den Berg, accountmanager bij Rabobank en Sander van Scheijndel, eigenaar van Van Scheijndel Wielersport én genomineerde voor de MKB Westland Ondernemersprijs 2022.

Rabobank is niet alleen op financieel gebied een toonaangevende smaak­maker in onze regio. Als partner van verschillende regionale initiatieven helpt de bank ondernemers toekomstbestendig te ondernemen. Zo is de bank actief betrokken bij projecten in het Westland rondom de energietransitie. Denk daarbij aan de oprichting van Greendeals en energiecollectieven voor het verduurzamen van bedrijventerreinen en deelname aan events zoals Westland doet Duurzaam. Ook bezochten Maurice Dame (directeur coöperatieve Rabobank Westland) en Brendan de afgelopen jaren diverse bedrijven als jurylid voor de MKB Westland Ondernemersprijs. En nu zet Rabobank nog een stap extra door hoofdpartner te worden van deze verkiezing.

Stimuleren en faciliteren
Brendan staat vierkant achter het hoofdpartnerschap. “Ik vind het belangrijk dat we als Rabobank de Westlandse economie steunen door ondernemers te helpen bij hun duurzame groei. Niet alleen door het verstrekken van een hypotheek of financiering. Ik vind dat wij als Rabobank juist ook een stimulerende rol kunnen én moeten spelen bij het overdragen van kennis en het faciliteren van een netwerk voor en door ondernemers. Juist in deze tijd, waarin ondernemers te maken krijgen met allerlei pittige uitdagingen zoals bijvoorbeeld de energietransitie, is die spilfunctie extra belangrijk geworden.”

Kijkje in de keuken
Voordat tweewielerspecialist Sander in 2022 werd genomineerd voor de MKB Westland Ondernemersprijs volgde hij de verkiezingen al op de voet. “Ik zag graag via de WOS wie de genomineerden waren en waarom. Van zo’n kijkje in de keuken bij andere ondernemers leer je zelf ook weer. Eerlijk gezegd keek ik een beetje op tegen de winnaars, want je krijgt zo’n prijs natuurlijk niet zomaar.”

Verhuizing
Sander was al eens eerder gepolst door iemand die hem wilde nomineren voor de verkiezing. Toen wees hij de vraag resoluut van de hand. “Ik voelde mij er op dat moment nog niet klaar voor. Ik wilde eerst verhuizen naar een groter pand, waar ik mijn business beter vorm kon geven. Twee jaar geleden ben ik verhuisd naar dit mooie pand aan de Sand Ambachtsstraat. Niet geheel toevallig was het Brendan die het investeringsproces van A tot Z in goede banen leidde.”

Sexy bedrijf
In 2022 werd Sander alsnog genomineerd- en nu voelde hij zich er wél klaar voor. Sander heeft zeker een positieve spin-off gemerkt, vertelt hij. “Veel klanten, leveranciers en sollicitanten spraken mij erop aan. Zo’n nominatie werkt als een positief keurmerk, het maakt je bedrijf meer sexy. Maar dat niet alleen. Het feit dat ik tot de top-3 genomineerden behoorde gaf mij ook veel zelfvertrouwen. Het voelde als een echte erkenning dat ik op de goede weg was. Dat verpakkings­bedrijf Argos er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor ging, deed niets af aan mijn trotse gevoel.”

Netwerken
Sander schuift regelmatig aan bij de verschillende activiteiten die worden georganiseerd door MKB Westland. Hij vindt het leuk om daar andere ondernemers te ontmoeten, kennis op te doen én door te geven. “Ik merk dat ik de afgelopen jaren ben gegroeid als ondernemer. Als ik anderen met mijn ervaring kan helpen om ook verder te groeien doe ik dat graag!”

rabobank.nl/ondernemen