Jenny Vermeer, CDA Westland: Ondanks de moeilijke tijd zijn alle voor­zieningen in stand gehouden.

Jenny Vermeer is lijsttrekker van CDA Westland, woonachtig in ’s-Gravenzande en samen met haar man runt ze een plantenkwekerij in Heenweg. Samen hebben ze drie kinderen. Als Vermeer niet op het gemeentehuis is, is ze te vinden op de tennisbaan, op het Westlandse strand of bij FC ’s-Gravenzande, waar zij vertrouwenspersoon is. 

Je bent al acht jaar raadslid. Waarom ben je politiek actief geworden?

Destijds ben ik ervoor gevraagd. Na achtereenvolgens vrijwilliger te zijn geweest op de school van onze kinderen, de kerk en bij ‘de voetbal’ is dit nu een mooie manier om iets te kunnen betekenen voor de samenleving.

Wat is het grootste wapenfeit van CDA Westland in de afgelopen raads­periode?

Resultaten bereik je niet als partij alleen, maar altijd samen. Ondanks de moeilijke Coronatijd en de hoge kosten binnen de jeugdzorg hebben wij alle voorzieningen in de dorpen in stand kunnen houden. Er is verder veel gerealiseerd: van grote woningbouwprojecten tot behoud van zwembaden, van een compensatiefonds voor de tuinbouw tot twee uur gratis strandparkeren. 

Toch blijven er wensen in de samenleving, bijvoorbeeld verbetering dorpscentra. 

De lokale overheid moet kijken naar het huidige winkelaanbod; geen drie kappers of telefoonshops in een winkelstraat. Maar ook geen grote reclameborden vlak voor een zitbank op een terras en voldoende groen is een zaak van gemeente én ondernemers. Wij vragen aandacht voor het verdichten van de winkelcentra; de vrijgekomen panden worden ontwikkeld tot woonruimte en het winkelgebied wordt compacter. 

Woningen voor jongeren? 

Ja, bijvoorbeeld! Er zijn te weinig betaalbare koop- of huurhuizen voor hen. Wij moeten in Westland de hoogte in met bouwen en parkachtige omgeving daar omheen creëren. Een hele mooie locatie daarvoor vind ik het terrein achter de Olsthoornranch, naast het Waelpark. Ook de FloraHolland-locatie biedt goede kansen voor hoogbouw. 

Hoogbouw geeft een grote concentratie aan inwoners en daarmee mogelijk parkeerproblemen.

Het openbaar vervoer laat momenteel te wensen over. Jongeren zouden veel gemakkelijker naar de grote steden om ons heen moeten kunnen gaan voor werk of opleiding. Binnen de Metropoolregio maakt CDA Westland zich sinds jaar en dag hard voor een lightrailverbinding van Westland naar de omliggende steden. Daar moet nu echt gas worden gegeven.

www.cdawestland.nl