HNP Accountants viert vijfjarig jubileum

Langs een van Westlands drukste verkeersaders vind je in het voormalige pand van Bruinsma Seeds het accountantskantoor van Hoogerbrugge (e)N Partners.
De onlangs koninklijk onderscheiden Pieter Hoogerbrugge bedient vanuit het kantoor met Claudia Helmich en medewerkers dagelijks het midden- en kleinbedrijf.

Eerste lustrum
“De tijd vliegt!” begint de enthou­siaste partner van HNP, “Afgelopen januari vierden we ons eerste lustrum. In 2015 besloot KPMG zich niet langer te richten op de kleinere MKB-bedrijven. Samen met een aantal oud-collega’s besloot ik destijds juist wel door te pakken binnen dit segment. We richtten een vennootschap op en zijn mettertijd gegroeid van vijf naar tien medewerkers. Nergens is de diversiteit en dynamiek groter dan in het MKB.”

Aan de wieg van MKB Westland
Het oud-gemeenteraadslid uit De Lier heeft niet alleen aan de basis gestaan van het kantoor aan de Honselersdijkse Middel Broekweg, maar tevens van debelangenorganisatie MKB Westland. Met enige trots zegt hij: “Eigenlijk is HNP Accountants nog steeds lid nummer één van MKB Westland. Als KPMG organiseerden wij met ING het eerste politiek ontbijt in Fleuresto. Samen met Edward Koornneef en Gerrit Prins heb ik in 2004 vervolgens de Westlandse Ondernemers Federatie omgevormd tot MKB Westland. Sindsdien organiseert MKB Westland het Energiek Ontbijt en vele andere evenementen. Kort erop heb ik met een aantal ondernemers MKB Rotterdam opgezet, dat is nog steeds de grootste afdeling van Nederland.”

Laagdrempelig
HNP Accountants is met meerdere be­drijven en organisaties gevestigd in MB67, de sfeer is er ontspannen. “We willen een laagdrempelig kantoor zijn met een breed dienstenpakket. Behalve accountancy bieden wij ook financiële administratie, salarisadministratie, fiscale diensten als belastingaangifte, begeleiding bij erfe­nissen en advisering op divers gebied. Je ziet dat bijvoorbeeld voor veel klanten werk wordt weggenomen door verdere
automatisering zo ontzorgen wij hen.”

Midden in de samenleving
Hoogerbrugge besluit lachend:
“HNP Accountants is altijd op zoek naar klanten, maar een goede (assistent)
accountant is misschien nóg welkomer.” Het bedrijf kenmerkt zich door grote maatschappelijke betrokkenheid.
“Vanuit mijn functie ben ik gelieerd aan de Stichting Bijzondere Gezondheidszorg en aan Kredietunie Westland. Als kantoor hebben we ons de afgelopen jaren ook verbonden aan Westland Wil Vooruit. Een andere mooie manier van sponsoring schuilt in onze samenwerking met Hospice Beukenrode; zij maken regel­matig gebruik van onze vergaderfaciliteiten en we maken de jaarrekening voor hen kosteloos op. Zo staat HNP midden in de samenleving!”

hnp-accountants.nl