Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Regionaal Politiek Debat

maart 11 @ 16:00 - 17:00

Omschrijving

Op 17 maart mag Nederland weer naar de stembus; de verkiezingen voor de Tweede Kamer staan op de agenda. De verkiezingen zijn vanwege het coronavirus iets anders van opzet; zo mag er ook al op 15 of 16 maart worden gestemd en is het voor 70+-ers mogelijk om de stem per post uit te brengen. Wat wel hetzelfde blijft, is dat u uw stem kunt uitbrengen door het vakje bij uw kandidaat naar keuze rood te maken.

Deze stem kunt u uitbrengen op een van de kandidaten op de 37 kieslijsten. U kunt hierbij kiezen voor de lijsttrekker of juist voor een lager geplaatste kandidaat. Het is dit jaar ook mogelijk om te stemmen op een Westlandse kandidaat.

Voorafgaande aan de Tweede Kamerverkiezingen organiseert VNO-NCW Westland-Delfland (in samenwerking met MKB Westland) traditiegetrouw een politiek debat tussen enkele kandidaat-kamerleden, bij voorkeur uit de eigen regio. Ook dit jaar vindt er een debat plaats tussen enkele regionale kandidaten; Meiny Prins (Splinter, nr. 12 op de lijst) woont tegenwoordig in Zwitserland, maar heeft als CEO van Priva een warm hart voor het Westlandse bedrijfsleven. Jantine Zwinkels (CDA, nr. 26 op de lijst) is raadslid in Utrecht, maar is de dochter van een Monsterse radijsteler en oud-wethouder Karin Zwinkels. Peter Valstar (VVD, nr. 21 op de lijst) woont in ’s-Gravenzande en was de afgelopen tien jaar woordvoerder en politiek adviseur op Het Binnenhof.

De drie kandidaten kruisen de degens op donderdag 11 maart om 16:00 uur over diverse onderwerpen die voor ondernemers én Westlanders belangrijk zijn. Het debat wordt opgenomen in een professionele studio op het landelijk bureau van VNO-NCW in de Haagse Malietoren en staat onder leiding van de alom bekende Alphons de Wit.

Vanwege de geldende RIVM-maatregelen wordt het verkiezingsdebat volledig online georganiseerd. Op deze wijze wordt er aansluiting gezocht bij de webinarreeks die VNO-NCW Westland-Delfland, MKB Westland en MVO Westland hebben georganiseerd in het eerste kwartaal van dit jaar.

Het debat is live te volgen via Teams, waarbij u de gelegenheid wordt geboden vragen te stellen aan de debaters.

Aanmelden kan direct bij: poel@vno-ncwwest.nl

Informatie

Datum:
maart 11
Time:
16:00 - 17:00