Even voorstellen: Willem Karel Nowee

“Nowee? Zeker van het Havenplein in Naaldwijk?” krijg ik vaak te horen als ik me voorstel in het Westlandse. Het is misschien ook geen grote gok om de vraag te stellen; al sinds 1900 is het gebied in het centrum van Naaldwijk bewoond door de familie Nowee. Mijn overgrootvader begon er destijds het bouwbedrijf Nowee dat tot in de jaren ’90 zou blijven bestaan. Zelf woon ik ook al mijn hele leven (51 jaar) op het Havenplein, inmiddels met mijn vrouw en twee volwassen dochters. Mijn familie woont nog altijd nabij; mijn moeder, broer en zus zijn allemaal als ‘buren’ te bestempelen. 

Net als mijn overgrootvader, opa en vader wilde ik ook graag in de bouwwereld werkzaam zijn. Na mijn studie heb ik als telg uit een ondernemersgezin een aantal jaar voor het familiebedrijf gewerkt. In 1995 is besloten het bedrijf te stoppen. Daarna heb ik voor diverse (grote) bouwbedrijven gewerkt, waar ik aan mooie projecten heb gewerkt. Zo vind ik het geweldig om in Den Haag te lopen en het Stadhuis te zien waaraan ik heb mogen bijdragen. Erg trots ben ik ook op het Bonnefantenmuseum in Maastricht, die architectuur gaat de wereld over!

In 2002 ben ik als projectbegeleider begonnen bij Bouwbedrijf Van Mierlo in Maasdijk. Een familiebedrijf met een prettige sfeer en veel persoonlijk contact. Bij deze 120 medewerkers tellende organisatie ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van het bouwproces: van heipaal tot dakbedekking. Projecten in het Westland waar ik trots op ben zijn Ibiza Plaza en Woerdstaete in Naaldwijk.

Van Mierlo is al een aantal jaar lid van MKB Westland. Dit jaar werden er bestuursleden bij het MKB gevraagd. Het leek mij een goed moment om mijn hand op te steken en mijn kennis en ervaring op het gebied van bouw, energie en ruimtelijke ordening in te brengen bij het MKB. Een eerste succes is dat wij de vastgoedeigenaren in Naaldwijk om tafel hebben gekregen; zo kunnen we gezamenlijk leegstand te lijf gaan.

Het penningmeesterschap is een rol die mij goed past; ik werk dagelijks met cijfers. Het werven van meer leden is een van de taken die op mijn lijstje staat. Hoe meer leden, hoe beter wij ons werk kunnen doen!

willem-karel@mkbwestland.nl