Even voorstellen: Rob Starrenburg

Niet iedereen zal dit weten, maar ik ben oorspronkelijk afkomstig uit Delft. Daar ligt ook de basis voor mijn ondernemerschap. Al op jonge leeftijd kwam ik namelijk in aanraking met de retailsector. Werken met mensen en het runnen van een bedrijf: het sprak mij toen al meteen enorm aan. De liefde dreef mij naar het Westland. Toen ik mijn vrouw Esther leerde kennen, ben ik dan ook naar Honselersdijk verhuisd. Door Esther en haar familie, die een eigen kapsalon runden, raakte ik al snel besmet met het kappersvirus. Esther en ik namen uiteindelijk de zaak over van mijn schoonouders (familie Plomp) en zagen onze kans schoon. We hadden een ondernemersdroom die we samen wilden waarmaken.

Samen hebben we Tendenz Kappers uitgebouwd naar een concept dat ons past als een maatpak. Werken met gemotiveerde medewerkers, het continu bezig zijn met innovatie in ons vak: het zorgt ervoor dat we als ondernemers telkens weer opnieuw worden uitgedaagd. De rode draad in onze kapsalon is: ‘De klant staat bij ons altijd centraal. We knippen geen haar, we knippen mensen’. Het gaat ons om de klant en zijn of haar wensen.

Mijn kennismaking met MKB Westland was er eentje om niet snel te vergeten. In 2017 hebben we met Tendenz Kappers de MKB Westland Partners Ondernemersprijs gewonnen! Een geweldige beloning voor ons harde werken én voor onze succesvolle manier van ondernemen samen met onze collega’s, waar we nog altijd ontzettend trots op zijn. Passie en ambacht, dat zijn de belangrijkste pijlers waarop ons bedrijf rust.

Sinds vorig jaar ben ik ook actief als bestuurslid van MKB Westland. Waarom? Omdat ik vind dat je op bepaalde vlakken ook je maatschappelijke verantwoordelijkheid dient te nemen. Ik vind het mooi om samen met dit bestuur een goede basis neer te kunnen zetten voor het midden- en kleinbedrijf in Westland. Daarin neem ik mijn ruime ervaring vanuit de BIZ Honselersdijk én de Honselersdijkse Ondernemers Vereniging met mij mee. De bestuursactiviteiten sluiten ook naadloos aan op mijn visie om samen het dynamische Westlandse bedrijfsleven de kansen te geven die het verdient.

Mijn ondernemersmotto is dan ook: samen werken is versterken.

rob@mkbwestland.nl