Corona update: verouderd

Kijk hier voor het laatste coronanieuws en hier voor updates voor winkeliers.

– update 23 maart 2020 11:13 – 

Update Gemeente Westland: Naar aanleiding van onze brandbrief heeft wethouder Abee vandaag telefonisch contact opgenomen met onze voorzitter. Hij begrijpt de nood van ondernemers en deze week nog volgt er dan ook extra informatie voor ondernemers vanuit de Gemeente Westland. ZZP’ers die direct al in al in de problemen komen kunnen zich nu al melden via: Bbzsoza@gemeentewestland.nl.

Hoogheemraadschap: Afgelopen week heeft het Hoogheemraadschap van Delfland daarom het besluit genomen om de ondernemers en ZZP-ers uitstel van betaling aan te bieden. De meeste ondernemers in onze regio hebben inmiddels de waterschapsbelastingaanslagen via de Regionale Belasting Groep (RBG) ontvangen. De RBG heft en int lokale lasten voor de Waterschappen Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard en voor de gemeente Schiedam, Vlaardingen en Delft. Wij bieden ondernemers uitstel van betaling aan voor de openstaande vorderingen tot 30 juni 2020. Wil je hier gebruik van maken: invordering@derbg.nl

Belangrijkste regelingen waar ondernemers gebruik van kunnen maken: zie nieuwste update.

Meest gestelde vragen bij de KVK: zie nieuwste update.

– update 14 maart 2020 om 20:55 –

Landelijk worden er diverse maatregelen getroffen om te voorkomen dat bedrijven omvallen. MKB Westland heeft dan ook deze brief verzonden naar het college van B&W van Gemeente Westland met diverse vragen over hoe er lokaal omgegaan wordt met het Coronavirus.

– update 13 maart 2020 om 13:13 – 

Naast de informatie die u via MKB-Nederland kunt ontvangen heeft ook de KVK een coronaloket geopend.

Bij het Coronaloket kunt u terecht met al uw vragen over de impact van het coronavirus op uw bedrijf. Bijvoorbeeld over financiering, personeel of regelingen. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur (0800 2117).

– update 12 maart 2020 om 15:08 – 

Jacco Vonhof verwees maandag al naar de gevolgen van het coronavirus, hij verwacht de eerste problemen bij ondernemers binnen een maand te zien. Vandaag hield Rutte om 15.00 uur een persconferentie met betrekking tot extra maatregelen in Nederland.

Aangekondigde maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen:

  • Heb je last van een neusverkoudheid en/of hoesten en/of keelpijn (eventueel met koorts): blijf thuis.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen: worden verplicht afgelast.
  • Kan je thuiswerken: doe dit.
  • Lukt thuiswerken niet, probeer werktijden met collega’s te spreiden.
  • Bezoek aan oudere en mensen en mensen met verminderde weerstand uitstellen.
  • Voor zorgpersoneel gelden speciale maatregelen.
  • Maatregelen gelden tot 31 maart (tot nader bericht).

Veel bedrijven maken zich zorgen over de verspreiding van het coronavirus in Nederland en daarbuiten. De gevolgen zijn immers groot. Ook zullen de economische effecten nog lang na-ijlen. Zo kampen veel sectoren nu al met hogere transportkosten. Een vijfde van de wereldwijde goederenproductie is immers afkomstig uit China, dat hard getroffen is. Ook worden beurzen en reizen afgezegd. In lange toeleveringsketens binnen bepaalde sectoren ontstaan knelpunten. Voor actuele informatie verwijzen wij u graag naar de informatie van MKB Nederland.

Pinnen als voorzorgsmaatregelen tegen coronavirus

Supermarkten en foodservicegroothandels doen een dringend beroep op klanten om te pinnen bij het betalen. Bij contant betalen komen klant en kassamedewerker vaak met elkaar in aanraking en dat is vanwege het coronavirus ongewenst. Deze maatregel van supermarkten en foodservicegroothandels sluit aan bij op de oproep van het RIVM om handen schudden en lichamelijk contact zo veel mogelijk te vermijden. Hiermee wil de branche bijdragen aan het indammen van het coronavirus.

Download de poster.