Verslag webinar ‘Grip op verzuim’

Op de eerste dag van juli heeft Esther Reinders een enthousiast groep MKB Westland-leden en overige geïnteresseerden een inkijk gegeven in verzuim. “Een medewerker die verzuimt, kan een bedrijf 250 euro per dag kosten. Voor elk bedrijf is het dus relevant een goed beleid hierop te voeren, een noodzaak zelfs.”

Esther Reinders is directeur en mede-oprichter van adviesbureau Reinders & Van Soest aan de Van der Hoevenstraat in Naaldwijk. Het bedrijf is actief in (interim) HR-management, arbeidsmobiliteit & re-integratie, ‘werk en kanker’, recruitment en mediation. In het webinar ‘Grip op Verzuim’ gaf Reinders praktische tips en handvatten hoe om te gaan met ziekteverzuim van medewerkers. Ook werd in de presentatie aandacht besteed aan corona: “Als mensen corona hebben gehad moeten ze weer re-integreren op het werk. Werkgevers moeten goed opletten dat als iemand in een andere functie aan het werk gaat de telling van de re-integratie opnieuw begint. Voor mensen die willens en wetens op vakantie gaan naar een land dat een rood reisadvies heeft, is het risico aan hen. Dit kan niet worden afgewenteld op de werkgever. Als iemand ziek is op vakantie, moet dit lokaal door een arts worden beoordeeld. Alleen dan bestaat de verplichting tot het doorbetalen van loon.

Zo kwamen in een klein uur tijd vele onderwerpen voorbij. Mocht je nog vragen hebben; Esther Reinders en haar collega’s beantwoorden al je vragen graag. Wil je het webinar terugkijken, dat is hier mogelijk, ook is de presentatie te downloaden.