In een interactieve lunchbijeenkomst heeft trendwatcher Igor Beuker een volle zaal ondernemers een blik in de toekomst gegeven. ‘Ondernemers helpen elkaar verder’ was het thema van de bijeenkomst die werd georganiseerd door Rabobank Westland en MKB Westland. “We werken nu nog veel met de mensen die zijn opgeleid voor de 20e eeuw, maar dat past niet meer in de 21e eeuw.
De 21e eeuw vraagt niet alleen om leren, maar ook om afleren en bijleren. De wereld is dynamischer geworden. Zo zie je dat ondernemingen tot voor kort gemiddeld 67 jaar bestonden, tegenwoordig is dat nog maar 15 jaar.” Op de vraag wat dé tips zijn voor een lokale ondernemer, zegt de oud-profvoetballer: “Onderscheid je in betrouwbaarheid en service, de slag om de laagste prijs verlies je sowieso. Wees verder niet bang om te veranderen; stilzitten is dodelijk.
Tenslotte maakt bijna de helft van de ondernemers nog niet genoeg gebruik van internet. Als je dat niet snel oppakt… dan ben je te laat. Het is nu of nooit. Ondernemers zijn creatief en in staat om deze uitdaging aan te gaan, maar dan moeten ze wel die stap zetten.”