Vol gas met Robert Doornbos tijdens het Energiek Ontbijt 2018

Zo’n 150 ondernemers waren aanwezig om in alle vroegte op woensdag 19 september het Energiek Ontbijt bij te wonen bij Westland Infra te Poeldijk. Na een flinke verbouwing kon deze editie van het evenement weer op locatie bij de hoofdsponsor plaatsvinden.

Na het goed verzorgde ontbijt werden de ondernemers welkom geheten door Henk Salome. De voorzitter van MKB Westland bedankte hoofdsponsor Westland Infra en de velen aanwezigen voor hun komst.

Pand Westland Infra gerenoveerd
Ook de gastheer Frank Binnekamp (directeur van N.V. Juva) kreeg het woord en is er trots op de aanwezigen dit jaar in het mooie onlangs gerenoveerde pand te ontvangen. Met de meerdere logo’s op het pand wil Frank deze ochtend graag van de gelegenheid gebruik maken om uit te leggen wat de precieze bedrijfsstructuur is. In 2016 hebben namelijk een naams- en organisatiewijziging plaatsgevonden, zodat de verschillende activiteiten binnen de netwerkgroep duidelijk en eenduidig kunnen worden gepositioneerd. Westland Infra is voor iedereen de bekende naam in het geheel. Als netbeheerder wordt er op alle manieren verbinding gemaakt met klanten en stakeholders. En gezorgd voor energiebeschikbaarheid voor alle inwoners en bedrijven in de regio Westland en Midden-Delfland.

Aanvullend op de rol van Westland Infra geeft Capturam invulling aan de verduurzaming in het verzorgingsgebied, onder andere door deelname aan projecten in de regio. En Anexo doet in energiemanagement voor bedrijven waar energie belangrijk is maar niet alle kennis ervan hebben. Juva is de paraplu waar alle ondersteuning voor de 3 bedrijven plaatsvindt. Zo levert Juva duurzame beschikbaarheid van energie voor nu en in de toekomst.

MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018
Hierna moedigde Lars Boellaard (juryvoorzitter en hoofdsponsor) van Westland Partners de ondernemers aan om een Westlandse ondernemer te nomineren voor de MKB Westland Partners Ondernemersprijs. Westlandse bedrijven kunnen ook zichzelf nomineren als zij vinden dat zij die plek in de spotlight verdienen!
Inspiratie staat hierbij centraal. Met een nominatie worden zowel de jury, als de deelnemers en de overige MKB bedrijven geïnspireerd op goed ondernemen.

Bij de volgende netwerkbijeenkomst op 22 november, wordt deze prijs voor de 12e keer uitgereikt. In 2017 werd de prijs gewonnen door Tendenz Kappers. Nomineren kan via de website. Het winnen van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs staat niet alleen fraai op het cv van een onderneming, ook levert de prijs veel publiciteit op. Die aandacht gaat niet alleen naar de winnaar. In de aanloop naar de definitieve bekendmaking richten ook de WOS en Het Hele Westland de schijnwerpers op de drie finalisten. In promotiefilmpjes die regelmatig worden uitgezonden, worden de drie kanshebbers nader gepresenteerd.

Robert Doornbos
Daarna kon Robert Doornbos aan de slag en de zaal vermaken met zijn Formule 1 ervaringen. Zoals het een autocoureur betaamt was de presentatie flitsend en snel. Hij nam de zaal mee in zijn leven als topsporter in de autosport en liet daarbij veel beeldmateriaal zien. Bijvoorbeeld een pitstop van 60 jaar geleden en een pitstop van vandaag de dag. Van precisieteamwork tot leuke anekdotes met sponsors. Want net als in het lokale bedrijfsleven zijn de sponsordeals erg belangrijk in deze sport.

Robert bracht een bijzonder item mee, zijn Formule 1 stuur. Het stuur werd in de zaal doorgegeven en zo kreeg iedereen de kans om zich even een coureur te voelen.
Na de lezing nam de autocoureur uitgebreid de tijd om vragen vanuit de zaal te beantwoorden. Er was vanuit de zaal interesse genoeg en allerlei vragen passeerden de revue. Zo werd er o.a. gevraagd naar het eet- en trainschema, bedragen van sponsordeals, respect naar concurrenten, situaties vanuit de races en uiteraard bleef ook de topprestatie van Max niet onbesproken.

De bijeenkomst werd afgesloten door Henk Salome die de aanwezigen uitnodigde voor een kop koffie en de volgende bijeenkomst van MKB Westland op 22 november.

 

Foto’s: Rolf van Koppen