Licht en geluid van Generations dragen tot ver buiten Westland

In het Maasdijkse Honderdland is sinds dit jaar Generations gevestigd, een specialist in het verzorgen van licht-, geluid-, video- en riggingtechniek tijdens zakelijke bijeenkomsten, live events en theaterproducties op de meest uiteenlopende locaties.

Stage in De Naald
Naaldwijker Sander Koers stapte als 15-jarig ventje Westlands enige theater binnen om een stage te bemachtigen: “Ik volgde de LTS op de Hoge Woerd en hierbij hoorde een stage. Ik zocht het niet te ver en kwam uit bij De Naald, op loopafstand en het leek me een gezellige baan.” Niets wees erop dat er een kleine 30 jaar later een bedrijf zou staan met circa 40 medewerkers. In het vak van theatertechnicus ontmoette hij Gaby van Amerongen, die zijn compagnon zou worden binnen de zaak. 

Red Bull
“We bleven beiden nog enige tijd werkzaam bij de Naald, ik had inmiddels ook de MTS afgerond, maar onze gezamenlijke onderneming liep erg goed. We zijn niet begonnen om groot te worden, maar al snel werd het een fulltime betrekking. Vooral de lancering van Red Bull in Nederland heeft ook Generations gelanceerd. We groeiden van nul naar vijf man personeel, maar ik was pas 23 jaar…. We werkten echter met passie, dan vergeet je de tijd makkelijk. Via evenementenbureaus en sportmarketingbureaus kwamen we op de mooiste plekken en mochten we geweldige events neerzetten. Ik zal nooit een tour vergeten met een ‘dueling piano act’, met die piano’s gingen we het gehele land door.” zegt de nu 44-jarige ondernemer. 

Generations
De naam Generations was al door Koers in gebruik toen hij een Drive In-discotheek had met een vriend. Toen hij samen kwam te werken met de 15 jaar oudere Van Amerongen, werd de oude naam weer gebruikt om de twee generaties in het bedrijf te duiden. “Helaas is Gaby op veel te jonge leeftijd overleden. Zijn werk hebben we gelukkig kunnen voortzetten, ik doe dat als operationeel directeur samen met commercieel directeur Joey Quak en met financieel directeur Chantée van Amerongen, inderdaad de dochter van Gaby… Zelf heb ik twee kinderen, van tien en acht jaar oud. Wellicht vormen zij ooit weer de nieuwe generatie in het gelijknamige bedrijf!” 

Maasdijk-Naaldwijk-Maasdijk
Waar het bedrijf tegenwoordig bij de entree van Honderdland in Maasdijk is gevestigd, heeft het ook in 2001 het levenslicht gezien in hetzelfde dorp. “We zijn begonnen in de Vierde Hoeve, maar daar groeiden we rap uit. Een verhuizing naar de verderop gelegen ‘Derde Hoeve’ bood even soelaas, maar ook daar moesten we op zeker moment ‘de buren’ erbij huren. Het voormalige pand van Van der Hoeven Kassenbouw aan de Naaldwijkse Galgeweg heeft ons vervolgens tien jaar lang goed gehuisvest, maar ook daar groeiden we uit ons jasje. Bijna gooide corona roet in het eten, immers alle evenementen gingen niet meer door. De oplossing zat voor ons in het bouwen van studio’s op meerdere locaties. Daar konden programma’s worden opgenomen in plaats van een evenement in een zaal.” legt Koers uit. “Hoewel de klantenkring voor 95% buiten Westland is gevestigd, is het bedrijf de wortels trouw gebleven. 

De mindset van medewerkers is hier gewoon heel goed, afspraak is afspraak. De meeste medewerkers komen hier uit de buurt, dan ga je niet ergens in het land zitten. Dan ben je die mensen kwijt…” 

Klanten groot en klein
De grotere producties vinden door het gehele land plaats, maar vaak wordt er ook koers gezet naar Kaatsheuvel. “De Efteling is een trouwe klant die we al 14 jaar bedienen, we regelen het licht en geluid bij de shows en ook in de attracties. Ook wordt er gewerkt in het buitenland; de show van Martin Garrix in Val Thorens zou zonder de medewerking van Generations minder spetterend zijn. Maar ook losse verhuur van speakers en een microfoon is mogelijk. Wij hebben altijd in ons achterhoofd dat techniek niet het doel is, maar een middel om de boodschap van de klant over te brengen. We zijn er gewoon en we vallen niet op als alles goed werkt, pas als het niet goed loopt, zouden we opvallen. We zijn trots op wat we in de afgelopen 22 jaar hebben neergezet en binnen onze eigen regio werken we al jaren mee aan twee mooie initiatieven; de uitreiking van de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs in de Oude Kerk in Naaldwijk en de bijeenkomsten en live-uitzendingen van Team Westland.”

generations.nl