‘GJ, Dé HR-partner heeft alle kunde in eigen huis’

Aan het einde van de jaren ’90 staat Remmert Keizer aan de basis van Greenjob. Het uitzendbureau richt zich op het uitzenden van agrarisch medewerkers in de kassen van het Westland. Bijna 25 jaar later is de naam gewijzigd in ‘GJ, dé HR-partner’ en zijn dienstenaanbod en werkgebied flink verbreed. Het hoofdkantoor staat nog steeds in Westland, aan de Grote Woerdlaan in Naaldwijk.

Poeldijk
Na elders ervaring te hebben opgedaan, trok Remmert Keizer in 1998 de stoute schoenen aan en richtte een uitzendbureau op. Aan de Jupiter was een eenvoudig kantoor gevestigd, dat met de jaren zou worden uitgebreid. “Het was pionieren aan het begin. Zo heb ik destijds een weekend lang moeten nadenken of we een tweede computer zouden aanschaffen. Dat kostte 2000 gulden en was dus een hele investering. Gelukkig hebben we altijd keuzes durven maken, dat heeft ons gebracht waar we nu staan.” zegt de strategisch visionair. Keizer houdt zich op de achtergrond bezig met marktontwikkelingen, overnames en vastgoed. “Met Monique en Niels heeft GJ, dé HR-partner een directie die dagelijks met het bedrijf bezig is.”

Groei
Het kantoorpand in Poeldijk werd al snel te klein, mede vanwege de eigen vervoersservice met zo’n 15 autobusjes. Er werden nevenvestigingen geopend in Den Haag en Vlaardingen. Het hoofdkantoor verhuisde in 2006 naar Monster. “Boven het kantoor van Debets Schalke hebben we 12 jaar flink kunnen groeien, maar op zeker moment werd het ook daar te klein. Het oude pand van Don Opleidingen bood voor ons de perfecte locatie om te voldoen aan onze toekomstvisie. Momenteel zit onze afdeling ‘verzuim’ aan de Tiendweg, maar volgend jaar wordt ons kantoor uitgebreid en verdubbelt het aantal meters kantoor.” zegt Keizer met enige trots. Middels een franchisenemer in Brabant en overname van een recruitmentbureau in Hilversum werkt het bedrijf met een landelijke dekking.

Breed dienstenpakket
Monique Barendse is commercieel directeur en werkzaam bij GJ sinds 2001, ze is trots op het bedrijf; “GJ, dé HR-partner heeft een compleet aanbod op HR-gebied. Payroll en uitzenden blijven grote takken, maar we zien veel groei in de diensten HR-advisering, Werving & Selectie, Verzuimbeheer en Salarisadministratie. We hebben alle diensten onder één dak, dat maakt ons uniek. Een klant die bijvoorbeeld onze dienst verzuimbeheer afneemt, kan door ons worden ontzorgd. Wij kunnen namelijk bij ziekte een tijdelijke medewerker regelen, zo zijn we van meerwaarde. Daarnaast investeren we graag in opleidingen; voor onze flexwerkers, maar zeker ook voor onze eigen medewerkers. Binnen nu en 5 jaar heeft GJ louter HR-adviseurs in dienst met ieder een eigen specialisatie.”

Toekomst
GJ, dé HR-partner heeft een sociaal gezicht en is betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven; “We vinden het mooi om iets terug te kunnen doen voor het gebied waar we al jarenlang mogen werken,” zegt financieel directeur Niels Slieker, die sinds 2017 werkzaam is binnen de organisatie, “dat kan middels sponsoring, maar ook door bijvoorbeeld actief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te voorzien van een arbeidsplaats. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is meer dan alleen de portemonnee trekken.” De toekomst van GJ ziet er goed uit volgens Slieker; “We zitten bovenop wijzigingen in wet- en regelgeving en houden ook de economie strak in de gaten. Zo zien we snel waar kansen of bedreigingen ontstaan en spreiden we ons aanbod over meerdere branches. Wij blijven ons dienstenaanbod uitbreiden. Hierbij kijken wij naar onze eigen missie en visie enerzijds en naar de ontwikkelingen in de markt en wet- en regelgeving anderzijds. Zo verbreden we de opties, houden we alle kunde in eigen huis, behouden wij ons onderscheidende vermogen in de markt en blijven wij aansluiten bij de behoefte van onze (potentiële) klanten!”

MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2021
Meest maatschappelijk betrokken ondernemer –
GJ, Dé HR-partner

“De nominatie was al een enorme waardering voor hetgeen we bij GJ, Dé HR-partner aan het doen zijn. De nominatie heeft veel aandacht opgeleverd; talloze felicitaties en zelfs ook een taart van BICT. Zelf hebben wij gezonde sapjes gebracht naar de andere genomineerden, Biersteker en JPT Personal Training en Coaching. We hebben zo leuk contact met de andere genomineerden gehad. Het winnen van de Westport Notarissen Ondernemersprijs 2021 is een kroon op ons werk, het is het grootste compliment als ondernemer. Wat ook zo mooi is; het is een puur Westlandse prijs. We hebben met onze diensten een landelijke dekking, maar we komen hier vandaan. Nog steeds zijn onze wortels, het grootste deel van de klanten en het gros van de medewerkers uit deze regio afkomstig. Deze winst kan bijdragen aan onze toekomstvisie en een boost geven, ook buiten Westland.”

gjpd.nl