BIZ Naaldwijk gaat voor duurzame afvalinzameling

BIZ Naaldwijk gaat voor duurzame afvalinzameling

BIZ Naaldwijk heeft de handschoen opgepakt om gezamenlijk de afvalstromen van de ondernemers in het centrum te verwerken. Middels een deze week gestarte pilot wil de BIZ haar ondernemers faciliteren met een duurzame afvalverwerking die ook nog eens zorgt voor een veiliger centrum.

Het zal je misschien verbazen, maar op een gemiddelde dag komen er zo’n 12 verschillende vuilniswagens in het centrum om de vuilnisbakken bij ondernemers te legen. Dit moet toch veiliger kunnen dacht voorzitter Rein Wiendels. In overleg met Chantal Neeleman van Facility Portal kwam dan ook een duurzame oplossing op het pad van de winkeliersvereniging.

Deze week is een pilot gestart met inzamelhelden en Remondis om afval op te halen met bakfietsen en dit te deponeren op een locatie buiten het winkelgebied. Hierdoor hoeven vuilniswagens niet meer het centrum in om de containers te legen. Een win-winsituatie aldus Chantal, ‘De ondernemer kan dagelijks van zijn afval af, het aantal verkeersbewegingen van grote vuilniswagens in het centrum neemt af, alle afvalstromen kunnen gescheiden worden en de bakfiets is een duurzaam vervoersmiddel!’

Rein weet ons te vertellen dat deze pilot gestart is met een aantal winkeliers in Naaldwijk, na een maand volgt een evaluatie en bij succes wordt deze manier van afval ophalen aangeboden aan alle ondernemers in het centrum. Een eerdere poging met Gemeente Westland liep door interne processen vertraging op, vandaar dat de BIZ heeft besloten dit traject verder zelf op te pakken. Ook andere winkelgebieden staan te springen om aan te sluiten geeft MKB Westland aan, maar eerst wordt gekeken wat het succes is van deze pilot.

Deze pilot is mede mogelijk gemaakt door HNP Accountants in Honselersdijk.

Help jij mee aan een duurzame afvalinzameling in Westland?

Om dit voor geheel Westland in te voeren zijn wij op zoek naar locaties waar in afgesloten containers het afval gebracht en opgehaald kan worden. Natuurlijk kan er dan direct ook gesproken worden over de verwerking van jouw afvalstromen. Meer informatie: info@mkbwestland.nl )