Collectief energie inkopen?

De huidige energiemarkt  brengt ondernemers in grote problemen. MKB Westland is daarom – ism initiatiefnemer BIZ Centrum ’s-Gravenzande en BIZ Naaldwijk, met een aantal partijen het gesprek aangegaan over de mogelijkheid gezamenlijk (Westlandbreed) energie in te kopen. Ook hebben we gevraagd wat de mogelijkheden zijn m.b.t. het geven van energie-adviezen en hulp bij het verduurzamen van ondernemingen.

Gezamenlijke energie-inkoop
Om te kijken of het haalbaar is een aantrekkelijk aanbod op het gebied van gezamenlijke energie-inkoop neer te leggen, hebben de betreffende partijen meer informatie nodig. Ben jij benieuwd of gezamenlijke energie-inkoop voordelen voor jou op kan leveren, dan vragen we je het formulier in te vullen. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij verder in gesprek over gezamenlijke energie-inkoop en de mogelijkheden onderzoeken.  Het zal duidelijk zijn: des te meer ondernemers er mee doen, des te groter de voordelen van de collectiviteit.

    Energiescans
    Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoorpanden van minimaal 100m2 in Nederland een energielabel C of beter hebben om kantoorfuncties uit te mogen blijven voeren. Vastgoedeigenaren of huurders van kantoorpanden in Westland kunnen tot en met 30 november een gratis scan aanvragen om het energielabel van hun pand te laten bepalen.

    Criteria Scans aanpassen
    Omdat er in Westland veel meer type bedrijfspanden zijn dan eerder genoemde kantoorpanden heeft MKB Westland Gemeente Westland en Rabobank Westland gevraagd de huidige regels van deze scan te verruimen zodat alle Westlandse ondernemers hier aanspraak op kunnen doen. Hier is gehoor aan gegeven.

    Wij houden jullie op de hoogte van de voortgang.