Big Green Egg winnaar MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2020

Big Green Egg Europe uit De Lier heeft de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2020 gewonnen. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt tijdens een speciaal daaraan gewijde uitzending op de WOS. Normaliter vindt de uitreiking plaats op de eindejaarsbijeenkomst van MKB Westland, maar dit kon vanwege het coronavirus geen doorgang vinden in de Naaldwijkse Oude Kerk. Naast de Ondernemersprijs kreeg Big Green Egg ook een themaprijs voor ‘Strategisch Ondernemerschap’.

Juryvoorzitter Lars Boellaard geeft een korte toelichting op het juryrapport: “Big Green Egg is een bedrijf waar het allemaal klopt, tot in de finesses. 20 Jaar geleden haalde Wessel Buddingh’ de eerste container met kamado’s naar Nederland en nu is er een netwerk met 1300 dealers in 44 Europese landen. De marketing wordt gedaan in eigen beheer en er wordt echt een gevoel verkocht, hier wil je bij horen. Misschien wel doorslaggevend voor de jury is de beslissing geweest om bij het begin van de coronacrisis extra Big Green Eggs uit Amerika te importeren; dat is een gedurfde stap, maar legt het bedrijf geen windeieren. Ondernemerschap pur sang.”

Verder werden er themaprijzen uitgereikt aan Buitelaar Metaal uit De Lier (‘Creatief Ondernemerschap’) en het Haar- & huidinstituut Westland uit Poeldijk (‘Meest onderscheidend in de branche’). De bedrijven werden omschreven als verborgen parels in Westland. Opererend tot over de landsgrenzen, maar in de regio niet bij iedereen bekend. “Alle bedrijven hebben volop in de schijnwerpers gestaan en hebben getoond wat voor een mooie bedrijven er in Westland zijn. Dat is precies de doelstelling van deze prijs. We hopen volgend jaar weer de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs uit te reiken in het bijzijn van honderden ondernemers.” besluit MKB Westland-voorzitter Shirley Schelkers.