WorldStream wint MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018

WorldStream uit Naaldwijk is de winnaar geworden van de 12e editie van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs. Het bedrijf won daarnaast de deelprijs voor ‘Strategie’. De deelprijs ‘Meest onderscheidend in de branche’ werd gewonnen door Van Daalen Optiek en WPS ging er vandoor met de deelprijs ‘Innovatie’. De Eindejaarsbijeenkomst op 22 november jl. in de Oude Kerk in Naaldwijk was een groot succes. Bijna 400 Westlandse ondernemers waren aanwezig bij de netwerkbijeenkomst.

Opening
Henk Salome bedankte in zijn openingswoord de sponsors van deze avond: Westland Partners, Bij5 en De Carlton. Daarna riep hij Gerrit Prins naar voren die deze avond afscheid nam als MKB manager. Gerrit had voor deze gelegenheid een filmpje samengesteld met een terugblik op zijn carrière.

Afscheid Gerrit Prins
De bekende Naaldwijker heeft verschillende functies bekleed bij MKB Westland maar ook bij andere verenigingen was hij bestuurslid, voorzitter en de laatste jaren manager.

In de jaren ’80 werd hij actief in de Naaldwijkse Winkeliersvereniging en daarna volgden al snel commissielidmaatschappen namens MKB Haaglanden en de KVK. Ook binnen Expert Nederland werd hij bestuurlijk actief. Op het hoogtepunt had hij 15 bestuursfuncties, waarvan 9 als voorzitter. Het pro deo-werk kostte hem gemiddeld 2 tot 3 dagen per week.

In 1996 werd hij actief voor de Westlandse Ondernemers Federatie, in 2005 ontstond MKB Westland hieruit. Gerrit was voorzitter maar in 2007 stopte hij vanwege het gemeenteraadslidmaatschap. Na 2010 keerde hij terug bij MKB Westland als manager; hij assisteerde het bestuur en was als een vis in het water.

Uitreiking MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018
Na het welkomstwoord was het de beurt aan juryvoorzitter Lars Boellaard om de prijzen uit te reiken.

Van Daalen Optiek wint de prijs in de categorie ‘Meest onderscheidend in de branche’. In 2017 is Van Daalen Optiek verhuisd naar het Wilhelminaplein. Zij bieden een winkelbeleving met aandacht voor het ambacht. Door de toevoeging van het horecaconcept Ottica is de totaalbeleving voor de klant compleet.

De jury ziet het ondernemersduo Pieter en Rosanne van Daalen als ondernemers met lef. Zij hebben de keuze durven maken om te investeren in een monumentaal pand en een horecaconcept. Het pand is buitengewoon mooi gerestaureerd en ingericht als smaakvolle winkel. De winkel is ook een belangrijke toevoeging voor het winkelcentrum en staat bekend als “Local Hero”.

WorldStream wint de prijs in de categorie ‘Strategie’. WorldStream heeft bewezen een betrouwbare hosting partij te zijn met een groei van meer dan 1100% in de laatste 5 jaar en is nog steeds een van de snelst groeiende bedrijven in Europa.  Dit heeft diepe indruk heeft gemaakt op de jury.

De groeiende vraag naar digitale opslagruimte heeft hen doen beslissen om weer door te investeren in een nieuwbouwpand en er is zelfs gekozen voor een locatie in het buitenland.

WPS wint de prijs innovatie.
De jury was zeer onder de indruk van de bijzondere projecten van het familiebedrijf WPS. Het mooie vindt de jury dat zij een totaaloplossing bieden. Behalve de logistieke systemen zelf, bieden zij ook passende software. Beiden worden in goed overleg met de klant ontwikkeld. Alles is maatwerk en de klant wordt betrokken bij het hele proces. WPS sluit het project pas af als het project naar tevredenheid is opgeleverd. WPS levert geen “product” maar een “oplossing”.

Digna van Zanten is sinds 2018 directeur van deze organisatie en durft te vernieuwen in een traditionele omgeving. Ze heeft een duidelijke visie voor het bedrijf.

Na de uitreiking van de deelprijzen werd er een filmpje getoond waarin de winnaar bekend werd gemaakt.

WorldStream heeft de jury verrast. Een bedrijf dat nog geen bekendheid heeft in Westland maar wel als belangrijke speler op de wereldmarkt opereert. Dit bedrijf heeft de WOW factor.

Een terechte winnaar van de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2018.

Bekijk de volledige juryrapporten.

Magazine ‘Streamer’
WorldStream kreeg uit handen van Henk Salome het magazine Streamer. Op de voorpagina van het magazine van MKB Westland staat de trotse winnaar!

Na de uitreiking van de prestigieuze ondernemersprijs maakten de vele aanwezigen gebruik van de gastvrijheid in de Oude Kerk om uitgebreid te netwerken onder het genot van een walking dinner en een buffet. De Eindejaarsbijeenkomst was een groot succes!

 

Fotografie: Rolf van Koppen.