Wethouders aan het woord tijdens MKB Westland Snertbijeenkomst

Traditiegetrouw wordt ondernemend Westland uitgenodigd voor de Snertbijeenkomst van MKB Westland. Op maandag 15 februari kwamen de ondernemers in grote getalen richting de Noviteit in Monster. Op het menu stond naast snert en roggebrood ook het onderdeel ‘wethouders aan het woord’. De avond kreeg hierdoor een politiek tintje en de ondernemers in de zaal leerden de wethouders en hun portefeuilles beter kennen.

Voordat het officiële programma van start ging, genoten de ruim 200 ondernemers van een heerlijke kop erwtensoep en was er gelegenheid om te netwerken. MKB Westland voorzitter Henk Salome opende de avond en bedankte Rabobank Westland, de hoofdsponsor van de Snertbijeenkomst. De voorzitter vertelde dat er tijdens de Algemene Leden Vergadering voorafgaand de Snertbijeenkomst, twee nieuwe bestuursleden zijn gekozen. Marc van Kampen gaf na 4 jaar bestuurslid te zijn geweest het stokje over aan 2 dames: Jennifer Fluitman (werkzaam bij Westland Partners) en Shirley Schelkers (van SD Communicatie). Shirley Schelkers vertegenwoordigt onder meer Platform Mobiliteit en Gemeente Westland en Jennifer Fluitman houdt zich voornamelijk bezig met communicatie.

Henk Salome benadrukte in zijn welkomstwoord hoe belangrijk het is voor ondernemers om in de lokale database van Gemeente Westland te staan.  Het nieuwe inkoopbeleid, dat mede in overleg met MKB Westland tot stand is gekomen, geeft extra kansen aan Westlandse ondernemers. Bij onderhandse aanbestedingen (tot € 100.000,- voor leveringen en diensten (excl. inhuur externe capaciteit) en tot € 1.500.000,- voor werken) wordt een offerte aangevraagd bij één of meer Westlandse bedrijven die zich hebben aangemeld in de zogenaamde ‘database lokale ondernemers’.

Tot slot had de voorzitter nog een nieuwtje over de eerstvolgende netwerkbijeenkomst. Deze vindt plaats in Restaurant Unicum Elzenhagen en krijgt de naam HaringPraet. De HaringPraet vervangt de BeachPraet en is op 29 juni a.s.

Na het welkomstwoord van Salome, heette Ruud van der Vliet, Directeur Bedrijven van Rabobank Westland de volle zaal met ondernemers van harte welkom. Hij vertelde hoe trots hij was om sponsor te zijn van deze MKB bijeenkomst. “MKB is de motor van de economie”, zei hij.

Na Ruud van der Vliet was het de beurt aan de wethouders. Zij namen plaats op het podium en kwamen om beurten aan bod. Henk Salome zorgde ervoor dat dit programmaonderdeel in goede banen werd geleid en stelde tussendoor wat vragen aan de wethouders. In de eerste ronde kregen zij de mogelijkheid om zich in 2 minuten tijd voor te stellen. De ondernemers kregen zo meer te horen over o.a. de gezinssituatie, hobby’s en natuurlijk ook over de portefeuilles van de wethouders. Na de voorstelronde kwamen de wethouders wat langer aan het woord en mochten zij vertellen over lopende projecten, wat zij bereikt hebben en welke uitdaging er nog voor hen ligt. Zo vertelde wethouder Peter Ouwendijk over tuinbouw en recreatie en riep Mohamed el Mokaddem de ondernemers in de zaal op om mensen zonder baan een kans te geven. Ook werden er vragen uit de zaal gesteld aan de wethouders. Na afloop bedankte de voorzitter de wethouders en kregen zij een snertpakket overhandigd.

Na het officiële gedeelte was er tijd om te netwerken onder het genot van een hapje en drankje. We kijken terug op een geslaagde, informatieve bijeenkomst waarbij men de wethouders en hun dossiers goed heeft leren kennen.