Webinar: meedoen aan (Europese) aanbestedingen
Als ondernemer kan het aantrekkelijk zijn om mee te doen aan (Europese) aanbestedingen van publieke organisaties. Om goede aanbiedingen te doen voor deze vaak complexe opdrachten, krijg je in dit webinar op 29 maart 2024 basiskennis van aanbesteden aangereikt. Met sprekers: Kim Schofaerts (Schofaerts) , Gaby Hoof (VNO-NCW/ MKB-Nederland en Erno Schoop (TenderNed). Vooraf gestelde vragen, worden tijdens deze sessie behandeld. Dit webinar vindt plaats in het kader van de Week van Beter Aanbesteden van 25 tot en met 29 maart 2024.

Voor wie?

Ondernemers die geïnteresseerd zijn om in te schrijven op aanbestedingen van de overheid. Die verwachten daar voordeel mee te doen, meer business te genereren. En die nieuwsgierig zijn hoe dit werkt.

Programma

Bij aanvang wordt een korte welkomstvideo getoond van Jacco Vonhoff, voorzitter MKB Nederland. Aansluitend deelt Vonhoff zijn vroegere ervaring vanuit zijn eerste aanbesteding als schoonmaakbedrijf.

Deze zaken worden vervolgens in dit webinar behandeld:

 • Wat is de reden om de overheid als klant te willen?
 • Hoe werkt een aanbesteding in de basis?
  – Proces (alle stappen, met voorbeelden)
  – Selectie en gunning
  – Voorbeeld van een aanbesteding
 • Wat kun je met Tenderned?
  – Alle publicaties inzichtelijk in TenderNed
  – Hoe werkt het

Interactieve sessie

Tussendoor doen we polls o.b.v. een aantal vragen. Voorafgaand aan de webinar krijgen ondernemers de gelegenheid om vragen te stellen. Deze worden tijdens de webinar behandeld. Ook is er via de chatfunctie gelegenheid om tijdens de webinar vragen te stellen.

Mogelijkheid voor nazit

Voor deelnemers met specifieke vragen is er na online een ‘nazit’ van een half uur. Beter Aanbesteden biedt hier gelegenheid om in te gaan op vragen. Kim Schofaerts, Gaby Hoof en Erno Schoof zullen deze zoveel mogelijk beantwoorden.

Aanmelden

Meld je aan via het registratieformulier