Webinar: ‘Al klaar voor 2025? Toegankelijkheidseisen van eindapparatuur en diensten die toegang geven tot audiovisuele mediadiensten’

Om (digitale) producten en diensten toegankelijk te maken voor mensen met een beperking, werd in 2019 de Europese Toegankelijkheidsrichtlijn gepubliceerd en breed aangenomen. Momenteel wordt deze richtlijn omgezet in Nederlandse wetgeving en deze zal vanaf 28 juni 2025 voor de onderstaande producten en diensten (samenvatting) impact hebben op:

Binnen het programma MKB Toegankelijk van MKB-Nederland en VNO-NCW pakken we verantwoordelijkheid en gaan we, in samenwerking met de Rijksoverheid, bedrijven/ondernemers zo goed mogelijk informeren over de interpretatie en impact van de wetgeving, door o.a. de organisatie van een reeks van 8 (gesegmenteerde) webinars.

Webinar

Graag nodigen we je uit voor het 7e webinar uit de reeks van 8. Deze keer is het thema: ‘Al klaar voor 2025? Bereid je voor op wettelijke toegankelijkheidseisen van eindapparatuur en diensten die toegang geven tot audiovisuele mediadiensten.’

Aanmelden

Je kunt je eenvoudig en kosteloos aanmelden voor dit webinar via deze link.

Datum en tijd

Donderdag 29 februari van 15.30 tot uiterlijk 17.00 uur

Programma

We nemen je mee in de brede scope van alle veranderingen. We laten je zien welke kansen toegankelijkheid biedt en vertalen complexe richtlijnen naar praktische tips. Tevens bieden we je handelingsperspectief zodat je eenvoudiger aan de wetgeving kunt voldoen.

Sprekers

  • Professor Eric Velleman, Lector inclusive digital design & engineering – HAN Hogeschool
  • Mohamed Nabih, Projectleider Digitale Toegankelijkheid – VNO-NCW en MKB-Nederland
  • Rik Wouters, ervaringsdeskundige over het belang van toegankelijkheid van producten en diensten
  • Ronald de Snoo, Moderator

We bieden je een geweldige kans om je kennis te vergroten en je bedrijf richting 2025 vooruit te helpen en toekomstbestendiger op het gebied van toegankelijkheid!